Меси излиза за рекорден трофей

Севиля и Барселона ще спорят за Суперкупата на Испания

Меси излиза за рекорден трофей

Нов формат със стари познайници - именно това ни очаква в тазгодишното издание на Суперкупата на Испания. Барселона и Севиля влизат в пряк дуел, който ще определи носителя на летния трофей. Мачът тази година ще се играе на неутрален терен, като дори няма да е в Испания, а в северния марокански град Танжер. Спектакълът е тази вечер от 23:00 часа българско време (пряко no Sport+ HD).



Помним онези npeдceзонни битки, в които испанският шампион и носителят на купата се изправяха един срещу друг в мачове на разменено гостуване. Е, това остана в миналото... Испанската футболна федерация явно е предприела нов подход, който да популяризира първенството в световен мащаб. Тази година Суперкупата ще бъде решена в един мач на неутрален терен. Кой ще бъде нейният носител ще научим в ранните часове на 13 август.



Голямата звезда и нов капитан на Барселона Лионел Меси е на линия. И е на крачка от ново забележително постижение като футболист на каталунците. Испанското издание Sport.es пише, че аржентинецът е на един трофей от това да се превърне в най-титулувания играч в историята на блаугранас. Ако Барса се поздрави с успех над Севиля в двубоя за Суперкупата на Испания, нисичкият техничар ще натрупа 33 трофея във витрината на успехите си с екипа на каталунския гранд.



В момента петкратният носител на "Златната топка" е с равни показатели с Андрес Иниеста, който се раздели емоционално с клуба в края на миналата кампания. Двамата разполагат с 32 отличия на клубно ниво, като разликата е само в постиженията им с националните им селекции (съответно Аржентина и Испания). Иначе с блаугранас и Меси, и Иниеста са спечелили по 9 пъти Примера, 6 пъти Купата на краля, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Световното клубно първенство, 3 пъти Суперкупата на Европа и 7 пъти Суперкупата на Испания. Медиите в Каталуня напомнят още, че първата си титла двамата вдигат през сезон 2004/05.



Колкото до останалите бележити имена в историята на Барселона, които се нареждат зад Меси и Иниеста в тази своеобразна класация, Жерар Пике и Серхио Бускетс имат дейно участие в 27 трофея, Шави Ернандес - 25 трофея, а Карлес Пуйол и Виктор Валдес могат да се похвалят с по 21 отличия.



Срещата, в която ще бъде решен носителят на Суперкупата на Испания между Севиля и Барселона, е с начален час 23:00 днес.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки