Сензациите в пресата: Клуб на Стоичков даде Левски на УЕФА

Разкриха тайната на ренесанса на Гади, скандал в Пирин Бл след загуба

Сензациите в пресата: Клуб на Стоичков даде Левски на УЕФА

Най-интересните теми от българския печат днес, 13 август:

 

„Труд”: Клуб на Стоичков даде Левски на УЕФА

 

Клуб на Христо Стоичков е сезирал УЕФА заради неуредени финансови взаимоотношения с Левски. Каталунският вестник „Спорт" разказа как „сините" не са платили на школата на Камата в Барселона за трансфера на Божидар Краев в датския Мидтиланд.

Нападателят е продукт на каталунската академия, която е на Стоичков. Европейската централа въведе правило за солидарност, свързано с бъдещи трансфери. При всяко преминаване на футболист от отбор в отбор родната му школа има право на процент. В случая става въпрос за под 100 000 евро.

Вестник „Спорт” твърди, че собственикът на Левски Спас Русев вече „е демонстрирал предразположеност да разреши този казус, който притеснява Стоичков". Изданието добавя, че „един от излезлите от школата футболисти на име Божидар Краев, е предизвикал разкол в УЕФА."

Нападателят рядко играе в Мидтиланд, но се води шампион на Дания. Футболистът бе звезда в Левски, но не спечели нито един трофей със „сините". Стоичков се е чул преди няколко месеца със Спас Русев, който е обещал, че проблемът ще бъде оправен. Само че все още това не се случва. В школа „Христо Стоичков" тренират над 800 момчета и момичета. „От Маями той наблюдава внимателно какво се случва - пише „Спорт". - Повече от 18 години Стоичков се е посветил на обучението на деца."

 

„Меридиан мач”: Чужденците във Верея набъбнаха с още двама

 

При загубата от Локо (Пд) с 0:3 за Верея дебютираха още двама чужденци. Единият е черногорецът Милан Вушурович, който дойде от съперника на ЦСКА в Лига Европа - Рига ФК, а другият е доста по-любопитен. Става дума за украинеца Денис Василиев. Той е на 31 години и е защитник. Има приблизително 150 мача за вече съществуващия само като аматьорски тим на ЦСКА Киев. Играел е още за Оболон Киев, Кривбас Кривой Рог, Нафтовик-Укрнафта, казахстанския Тараз, Кобра Харков и грузинския Сиони. Така общият брой на чужденците, които Иван Колев е използвал от началото на сезона е 10. Това освен гореспоменатите Вушурович и Василиев, са гъркът Курупис, датчанинът Йоргенсен, французинът Малек, молдовецът Киофу, белгиецът Диара, ганаецът Тевия, габонецът Ндумбу, както и бразилецът Елиаш.

 

„Меридиан мач”: Разкриха тайната на ренесанса на Гади

 

Нападателят на Септември Крие Гади започна много силно сезона и стана автор на първия хеттрик в първенството - при успеха с 5:1 над Черно море. Именно той се очертава да замени напусналия в посока Ливан бивш голмайстор на столичани Мартин Тошев. Каква е обаче е причината за ренесанса на французина? Ето какво каза спортният директор на Септември Кристиян Добрев.

„Въпросът е, че повярвахме на Крие. Той винаги е бил добър футболист - и в Локо (Пд), и в Берое. Просто поради една или друга причина кариерата му не вървеше както трябва. Ние го забелязахме в един мач със Спартак (Пл) от „Б" група. Направи ни силно впечатление и го привлякохме. Сега, когато вече има нормален за професионален футболист ритъм, нещата му се получават и дано продължава така. Ясно е, че той има качества, след като е играл и за първия отбор на Олимпик Марсилия", коментира Добрев.

 

„Меридиан мач”: Скандал в Пирин Бл след загуба

 

Феновете на Пирин (Благоевград), които миналата година се радваха на любимците си в елита, явно няма да се примирят „орлетата" да свирят втора цигулка във Втора лига. След тежката загуба от Поморие у дома в събота вечер, част от привържениците поискаха обяснение от треньора на тима Петър Златинов. Те искаха да призоват и играчите да дават обяснения за бездушната си игра. За радост, конфликтът бе потушен в зародиш и не се стигна до грозни сцена на стадион „Христо Ботев" в Благоевград. Златинов обеща младите момчета в отбора да изиграят много по-отговорен мач в следващия кръг, когато отборът излиза като гост на смятания за фаворит Арда.

 

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки