България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол SATUC

Днес тимът ни спори с Босна и Херцеговина

България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол SATUC
България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC.
 
Националите ни победиха отбора на Ирак с 4:0, а след това надиграха и този на Либерия с 2:0. С двата си успеха българският тим, ръководен от селекционера Методи Здравков, завърши първи в своята група, а в понеделник, от 16:00 часа, ще срещне отбора на Босна и Херцеговина.
 
Първото полувреме на мача между България и Ирак завърши с 0:0. В почивката националите ни получиха ценни съвети и напътствия от селекционера Здравков и се върнаха на терена, видимо по-уверени. Резултатите не закъсняха и още в началото на второто полувреме Светослав Димитров отбеляза първо попадение във вратата на Ирак. Вторият гол беше дело на Георги Илиев, който вкара и финалния четвърти. За третото попадение във вратата на противниковия тим се разписа Алекси Кирилов. 
 
Отборен дух и уверена игра националите ни показаха и във втория мач, който беше срещу тима на Либерия. Младежите демонстрираха майсторство на терена и заслужено бяха аплодирани от публиката през цялото време. Особено активни феновете бяха в напрегнатия момент, в който националът Иво Миланов се подготвяше за изпълнение на дузпа. Той справи блестящо, отбелязвайки първия гол в мача в полза на България. Второто попадение падна след забележително изпълнение на Трайчо Методиев, който с левия крак от въздуха вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на отбора на Либерия. 
 
Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. В престижния форум със социална цел се включиха 12 отбора. 
 
Състезанието по футбол SATUC, беше открито с тържествена церемония в неделя, преди старта на футболните срещи, на Национална футболна база „Бояна“. Началото на форума беше дадено с впечатляващо изпълнение на Нина Николина и Магическите гласове на България, последвано от вдъхновяващи речи принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, които приветстваха участниците в първенството, както и посланиците на събитието.

 

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки