Гришо в отбор с Федерер и Джокович на "Лейвър къп"

Шоуто ще се състои през септември в Чикаго

Гришо в отбор с Федерер и Джокович на "Лейвър къп"

Григор Димитров ще участва във второто издание на „Лейвър Къп“, което ще се проведе през септември в Чикаго. Бойкотиращият България тенисист се присъединява към отбора на Европа, в който ще си партнира с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Давид Гофен. 

 

Капитанът на тима Бьорн Борг не скри задоволството си, че ще разчита на петима играчи, които са сред първите 11 в ранглистата в момента.
 
„Нямам търпение да се присъединя към всички тези велики тенисисти и да се изправим срещу Световния отбор в Чикаго“, не скри вълнението си Димитров. 
 
„Невероятна чест е, че ще мога да споделя корта с тази група невероятни тенисисти и в същото време да бъда в един отбор с тях. Вълнувам се, че ще мога да посетя отново Чикаго – един изключително спортен град. Сигурен съм, че ще получим сериозна подкрепа, дори и да нямаме домакинско предимство тази година“, добави той. 
 
„Лейвър Къп е необикновено състезание и аз ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора на Европа да защити отличието си от миналата година“, каза още българинът. 
 
Капитанът на европейския тим Борг засипа с похвали избраниците си: „Приветствам Саша, Григор и Давид в нашия отбор. И тримата притежават невероятни качества и аз им се възхищавам от дълго време. Като прибавим към тях Роджър Федерер и Новак Джокович, получавам отбор с много опции. Всички тези тенисисти са големи бойци, които притежават непримирим дух“.
 
Второто издание на „Лейвър Къп“ ще се проведе в „Юнайтед сентър“ в Чикаго в периода 21-23 септември. Миналогодишното издание беше в Прага, където отборът на Европа се наложи с 15-9 над този на останалия свят. 
 
В отбора на Света, с капитан Джон Макенроу, личат имената на Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман и Ник Кириос. Последният участник ще бъде обявен след седмица в Ню Йорк.
Феновете за Димитров срещу Алкарас: Все едно гледахме Федерер от най-добрите му години

Суперлативи за играта на българина

Анди Мъри пропуска турнирите в Монте Карло и Мюнхен

Вижте подробности

В Сърбия щастливи от победата на Гришо

Нашият тенисист помогна на Ноле в битката за върха

Гришо почива по-малко от 24 часа преди мача със Зверев

Българинът излиза за 1/2-финала си не по-рано от 1 часа след полунощ днес

Алкарас: Григор ме накара да изглеждам като дете

Испанецът не е знаел как да отвърне на играта на Гришо

Гришо след триумфа: Използвах всеки един шанс (ВИДЕО)

Вижте мнението му

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки