Новата ера за Реал започва от Талин

Суперкупата на Европа отдавна се е превърнала в испанско иго

Новата ера за Реал започва от Талин

Измина цяло десетилетие от трансфер, който гръмовно разтърси света.

„Реал“ плати 96 милиона евро на „Манчестър Юнайтед“ за Кристиано Роналдо, въпреки че сър Алекс Фъргюсън твърдеше: „И вирус не бих им дал на тези!“

Taзи вечер и след една декада триумфи естонската столица Талин ще домакинства на първият мач на „Реал“ в ерата „Без Роналдо“.

За трети път в последните 4 години „балета“ ще кръстоса шпаги със съгражданите от „Атлетико“ за евротрофей  - Суперкупата на Европа.

Всъщност тя отдавна е попаднала под испанско иго. От 2014-а насам никой тим от друга държава не е успял да прекъсне иберийската доминация.

Последният от друга държава беше „Байерн“ след който 3 пъти „Реал“ и веднъж „Барселона“ сложиха имената си на купата, разиграваща се между европейския шампион и победителя в Лига Европа.

А историята помни общо 14 испански триумфа, пише "Труд".

Сега наистина е трудно да си представим мадридското дерби без СR7. За 10 години Кристиано вкара 22 пъти в дуела „Реал“ - „Атлетико“.

Стори го и в двата финала на Шампионската лига през 2014 и 2016-а, когато Мадрид се бе превърнал в столица на световния футбол - веднъж в продълженията и веднъж при дузпите.

Супернападение срещу суперзащита!

„Реал“ завърши миналия сезон с впечатляващите 94 гола. „Атлетико“ пък пусна едва 22 в Примера дивисион и за трети път бе №1 по отбрана.

За десети път в последните 4 години двата гранда се срещат един срещу друг в Европа. „Реал“ е в трансформация. Няма го Роналдо, няма го и Зинедин Зидан на мостика. Новият треньор Хулен Лопетеги даде лидерска роля на Гарет Бейл и в контролите уелсецът не спира да бележи.

Съвсем различна е ситуацията в „Атлетико“. Диего Симеоне е може би най-непоклатимият треньор в последната декада в световния футбол.

А този сезон му дадоха и пари за сериозна селекция. Първо убеди Антоан Гризман да откаже на „Барселона“, а после доведе Тома Лемар от „Монако“ за 70 милиона евро.

Пристигна и губещ №1 от световното първенство - хърватинът Никола Калинич (досега в „Милан“), който бе изгонен от състава на „шахматистите“ още след първия мач в Русия.

Симеоне промени и ужасяващата статистика в мадридския дуел. Преди неговото време „Атлетико“ нямаше победа 20 години поред.

От последните 10 двубоя в Примера обаче „дюшекчиите“ имат 4 победи и само едно поражение срещу „Реал“. Така везните се наклониха към „червено-бяло“. Освен това и в двата финала на Шампионската лига „Атлетико“ не се даде в редовното време.

Какво ще се случи сега предстои да разберем в мача, който започва в 22:00 часа и е пряко в ефира на bTV Action.

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки