Драконовски мерки за сигурност на Ботев – Локо

„Черно-белите“ не са печелили в Коматево за първенство, Николай Киров готви изненада за върха на атаката

Драконовски мерки за сигурност на Ботев – Локо

Изключително строги мерки за сигурност ще предприеме полицията в Пловдив за съботното дерби между Ботев и Локомотив, което е от 18:30 часа на базата в Коматево.

Както е известно, сблъсъкът бе определен за високо рисков и поради този факт след промените в Закона за опазване на обществения ред билети няма да се продават в деня на двубоя.

Органите на реда са предупредили, че ще бъдат прилагани всички мерки по новия закон, феновете няма да могат да влизат дори и със запалки на стадиона, като ще бъдат щателно пребърквани.

Всички ще влизат срещу лична карта.

Знамената и плакатите на феновете ще бъдат стриктно проверявани и ще бъдат допускани само такива с надписи в подкрепа на отборите.

500 полицаи ще охраняват дербито, като МВР има готовност за още сили при необходимост. На сблъсъка се очакват около 3500 фенове. 

На гостуващата черно-бяла агитка бяха дадени 350 талона, или 10 процента от капацитета на стадиона в Коматево. 

Нито представителите на Ботев, нито тези на Локо са заявили фенско шествие преди дербито в събота. 

То ще е под №5 за първенството на базата в Коматево. Канарчетата са повече от убедителни там, като записват 3 победи и 1 равенство при голова разлика 7:1. Черно-белите все пак имат един успех в Коматево, но той е за Купата на България. На 3 декември 2014-а в осминафинал реванш те бият с 2:1 и отстраняват канарчетата. Малко след това треньорът на Ботев Пд тогава Вили Вуцов е освободен.

Първата среща на "Лаута" завършва 1:1 и когато всички очакват продължения на сблъсъка в крайния квартал, Карагарен вкарва победния гол за 2:1. Той и сега е в състава на Локо, като е капитан на тима. За последно Ботев Пловдив прие черно-белите на клубния си стадион "Христо Ботев" на 14 септември 2013-а.

Тогава пред над 12 хиляди зрители воденият от Станимир Стоилов тим спечели с 2:0 след два гола на Анисе. Впоследствие Колежа бе съборен, за да се гради нов стадион на неговото място, но той и до днес представлява грозни руини. Трябва да се отбележи, че оттогава на два пъти жълто-черните не можаха да приемат Локо в Коматево поради различни причини.

Първият бе на 16 март 2014-а. Тогава заради наказание на Ботев мачът се игра на "Васил Левски". Канарчетата биха с 2:1. Дербито на 30 юли 2016 година пък се провежда още по-далеч от Пловдив - на стадион "Лазур" в Бургас. Причината е, че базата в Коматево по това време все още няма осветление. Такова е поставено по-късно през есента. Последният сблъсък в крайния квартал се проведе без публика заради наказанието на жълто-черните. Ботев би с 3:0.

Сега треньорът на тима Николай Киров-Белия готви изненада за върха на атаката, тъй като канарчетата реално ще бъдат без централен нападател. 

Контузиите на Стивън Петков и Диого Кампос се оказаха доста по-сериозни от очакваното. 

Вероятността да са готови за сблъсъка е все по-малка с изминаването на дните до мача. 

На последните тренировки Белия е изпробвал два варианта за върха на атаката, пише "Тема Спорт". Единият е с бразилския атакуващ халф Густаво Афонсо, а другият с новото попълнение от това лято Васил Шопов. Последният, който дойде от Дунав, игра като централен нападател в някои от контролите.

Интересното е, че преди година Афонсо дебютира за Ботев Пд на същата позиция, като мачът бе пак с Локомотив Пд на базата в Коматево. Густаво дори откри резултата за канарчетата в 13-ата минута, а после Неделев и Ндонгала довършиха смърфовете за крайното 3:0. Мача в събота пропуска и трайно контузеният централен защитник Димитър Пиргов.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки