Дъжд прекъсна зрелището между Григор Димитров и Новак Джокович, мачът ще се доиграе днес (ВИДЕО)

Българинът защитава титлата си от миналата година

Дъжд прекъсна зрелището между Григор Димитров и Новак Джокович, мачът ще се доиграе днес (ВИДЕО)
Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров с Новак Джокович от III кръг на тенис турнира в Синсинати. Двамата се прибраха в съблекалнята, след като си поделиха по един сет - българинът започна с 6:2, а Ноле отговори с 6:3. 
 
Двубоят започна в 01,45 часа, или повече от три часа след първоначално предвиденото. Причината е, че за втора поредна вечер в Охайо валя. Дъждът стана причина програмата да закъснее. Първите срещи от дневната сесия трябваше да започнат в 18, но вместо това началото беше дадено в 22:20 часа. По-малко от 20 минути след това играта отново беше спряна, за да бъде подновена около 23,20. Към 03,20 тази сутрин отново заваля.  
 
Григор изигра фантастична първа част, в която тотално превъзхождаше именития си съперник и я спечели след само 29 минути игра. Шампионът от миналата година проби подаването на Джокович за 2:1 и не му позволи да се върне в сета. Хасковлията дори стигна до нов брейк за 5:2, който взе на нула, а накрая затвори частта с мощен ас. 
 
Гришо продължи да прави чудеса на корта и в началото на втория сет. Почти всичко, което опита, му се получаваше. Това му позволи отново да дръпне в резултата, печелейки подаването на Ноле за 2:1. Българинът показа здрави нерви и реализира втората възможност за пробив, която се откри пред него в най-дългия гейм от началото на срещата.
 
Сърбинът обаче нямаше никакво намерение да се предава и в шестия гейм стигна до два брейк-бола, които Григор спаси. След това обаче българинът направи двойна грешка, а накрая заби топката в мрежата и загуби аванса си - 3:3. 
 
Изненадващо играта на Димитров сериозно се разстрои, което доведе до поредица от грешки, които му костваха още един пробив за 3:5. Ноле не изпусна шанса си и изравни резултата в мача.
 
 Сърбинът тъкмо бе осъществил пробив в третата част за 2:1, когато заваля за пореден път над Синсинати. Двамата първоначално изчакаха десетина минути на корта, но после се прибраха в съблекалните. Организаторите обявиха в 05:20 часа българско време и 22:20 местно, че всички двубои за деня се отменят и ще бъдат доиграни в петък.
 
 
 Впоследствие организаторите обявиха и програмата за петъчния ден, като стана ясно, че Гришо и Ноле ще продължат двубоя си привечер. Мачът им отново е на централния корт и е втори по програма. Първо там ще се изиграе двубоят от женската схема между Симона Халеп и Ашли Барти, който ще започне в 18:00 часа българско време. Това означава, че Димитров и Джокович ще излязат на корта някъде около 19:30 часа.
 
МАМЪЧТ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ - ТУК
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки