Ботев или Локо ще е властелинът на Пловдив

Съперниците излизат в 107-ата си шампионатна битка

Ботев или Локо ще е властелинът на Пловдив

Днес Ботев и Локомотив ще изиграят 107-ата си шампионатна Битка за Пловдив. Тя ще започне в 18:30 часа на базата на канарчетата в Коматево. Тимовете влизат в дербито с еднакъв актив от първите 4 мача - имат по шест точки, но жълто-черните са с по-добра голова разлика. И двамата треньори имат да решават доста кадрови проблеми. Ботев лъкатуши - падна на старта от Левски, а в последния кръг позволи на Берое да го обърне за броени минути в края на срещата, пише "Тема спорт". Жълто-черните започнаха кошмарно кампанията и феновете не само че поискаха оставката на треньора Бруно Акрапович, но и на всички от ръководството, включително и собственика Христо Крушарски. След това обаче дойде неочакваният успех с 1:0 над Лудогорец в Разград, а в предишния кръг бе разбит с 3:0 Верея. Интересното е, че балансът на двата тима в пловдивското дерби също е равен. Те имат по 38 победи, при 30 равенства. Все пак Локо Пд е с минимално по-добра голова разлика - 128-127. Който победи днес, ще вземе превес и ще може да се кичи с прозвището Властелин на Пловдив.



Треньорът на Ботев няма да може да използва контузения централен защитник Димитър Пиргов, както и тарана Стивън Петков. Това е сериозен удар за него. В отсъствието на първия като титуляри се очаква да започнат Радослав Терзиев и Костадин Ничев, а по фланговете на отбраната да стартират Филипов и Йордан Минев. В средата на терена ще действат Юсеин и Балтанов, а по крилата ще нападат Неделев и Афонсо. Снощи Николай Киров извади от групата Диде Ндонгала. французинът отново си позволи неспазване на режима през седмицата и нещата с него отиват към раздяла. От втора позиция ще атакува Васил Шопов, а снощи Киров получи добра новина - Диого Кампос бе възстановен, тренира със съотборниците си и ще започне днес като централен нападател. Бразилецът ще трябва да замести Стивън Петков, който се разписваше неизменно в предишните три мача на канарчетата.



В Локо също имат проблеми. А в Битката за Пловдив няма да участва и братът на Димитър Пиргов от Ботев - Илко. Вратарят на Локо не е възстановен от травма. Аут е и нападателят Анте Аралица - той не бе вдигнат от лекарския щаб. Така атаката на черно-белите ще бъде водена от друг хърватин - Филип Михалевич. Очаква се българите сред чуждестранни легион на черно-белите да бъдат трима - вратарят Мартин Луков, централният защитник Димитър Везалов и капитанът Бирсент Карагарен. Именно на последния и Михалевич се възлагат най-големи надежди за попадение в мрежата на Ботев.



Двата отбора не са от тези, които действат прекалено защитно, въпреки че с опълченска тактика Локо Пд би Лудогорец в Разград. Затова от тях се очаква поредното зрелище. Черно-белите са по-нестиковани, но и способни да поднесат изненада. Ботев през този сезон е малко по-шаблонен, но винаги е опасен в предни позиции. Всичко това е предпоставка за ново горещо дерби. Такова, каквото Ботев и Локо неведнъж са правили.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки