Арсенал срещу прокобата, наречена "Стамфорд Бридж"

Емери се надява на новото бижу Торейра

Арсенал срещу прокобата, наречена "Стамфорд Бридж"

Маурицио Сари и Унай Емери са все още новаци в лигата. Въпреки това лондонското дерби може да даде далеч по-добра представа за способностите им, тъй като Челси имаше разходка в Хъдърсфилд преди седмица, а Арсенал игра срещу доминанта Сити.



Изигра се само един мач, но настроенията в двата лондонски съперника Челси и Арсенал са различни. Двата отбора се изправят днес един срещу друг на "Стамфорд Бридж" и докато сините са оптимистични настроени за домакинството, то притеснение е обзело всички фенове на топчиите.



На "Емирейтс" бяха изпълнени с надежда преди седмица, когато Унай Емери влезе за първи път в обувките на Арсен Венгер, но реалността бързо застигна испанския специалист. Критиките бяха тежки, но е трудно да се правят заключения само след един мач, при това срещу шампиона Манчестър Сити. Визитата в Западен Лондон вероятно ще даде по-добра представа докъде е стигнал Емери. Новият мениджър на артилеристите има висока репутация, но феновете не бяха доволни и от избора на тактиката и формацията, особено през първата част.



Маурицио Сари сякаш имаше по-голям набор от проблеми, с които трябваше да се справи, след като наследи Антонио Конте в Челси. Но победата с 3:0 като гост на Хъдърсфилд изглежда по някакъв начин успокои водите. Но и това не трябва да предизвиква някакви крайни мнения, тъй като лятото за клуба от "Стамфорд Бридж" бе мрачно, но всяка победа ще бъде облекчение за отбора.



Дойде времето на Торейра!



Това е мотото на Арсенал преди битката с градския съперник. Измина много време, откакто топчиите отидоха на "Стамфорд Бридж" с халф, който е готов да се играе сериозна роля в тази зона. В началото на този век имаше дълга серия, в която артилеристите не загубиха на този стадион, а един поглед върху участниците в онези мачове ни дава ясна представа за причината. В средата на терена мускулите на Виейра, Жилберто и Еду представляваха страховито препятствие за всеки опонент.



В последните години всичко това изчезна и едва ли голяма част от сегашните играчи на Арсенал искат да се връщат към посещенията си на "Стамфорд Бридж". Сините спечелиха 5 от последните си 6 домакинства срещу топчиите при едно нулево равенство. Гостите дори не се разписаха в 4 от най-скорошните си 5 визити в Западен Лондон. А през 2014-а допуснаха унизително поражение с 0:6, така че Емери ще се опита прокобата на "Стамфорд Бридж" да не застигне отново неговите момчета.



Ключът към това може да се окаже новото попълнение Лукас Торейра. Той е един от малкото играчи във Висшата лига, които се доближават до НТоло Кан me и Клод Макелеле преди време. Уругваецът има подобен микс от инструктивно ноу-хау, за да бъде на правилните места, да пресича опасностите и да бъде прецизен при преминаване във фаза атака.



Очаква се Торейра да инжектира устойчивост в състава. Уругваецът направи брилянтно световно първенство и пречеше на атаките на противниковите отбори, но освен това в допълнение към изпъкващите елементи той раздаваше и пасове и бе в ролята на творчески плеймейкър. Видяхме го и в първия кръг срещу Сити, когато само за 20 минути се понрави с играта си.



Това ще бъде първи старт за халфа в английски футбол, а това е чудесна възможност за него да покаже стойността си срещу Канте и Жоржиньо. Арсенал пък се надява, че нисичкият Торейра може да се окаже най-успешният износ на уругвайския град Фрей Бентос след говеждото месо...

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки