Черно море и други водещи футболни клубове се обединяват срещу агресията сред младите хора

Събитието ще уважат треньорът Илиан Илиев, както и капитанът на “моряците” Георги Илиев и халфът Васил Панайотов

Черно море и други водещи футболни клубове се обединяват срещу агресията сред младите хора

Черно море ще подкрепи Национален детски диабетен лагер “Докосни дъгата”. Събитието ще бъде официално открито на 21 август от 13 ч. в СОК Камчия в УВЦ “Юрий Гагарин”, като акцент в нея ще бъде безпрецедентното обединение на водещите футболни клубове в страната. Освен на “моряците” асоциация „Докосни дъгата“ получи подкрепата на Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Ботев и Дунав, като всички те ще застанат рамо до рамо, за да отправят общо послание към младите хора за толерантност, както и призив за общи действия срещу агресията на улицата, в училище и по стадионите.

Събитието ще уважат треньорът на представителния тим на Черно море Илиан Илиев, както и капитанът на “моряците” Георги Илиев и халфът Васил Панайотов. Всеки един представител на клубовете ще отправи поздрав към момчетата и момичетата на лагера, ще проведе тренировка с тях и ще ги зарадва с фланелки и шалчета на своя отбор.

Лагерът е за около 70 деца и младежи със захарен диабет, за които ще се грижи екип от лекари, психолози, педагози и родители.

Тази година той е част от дейностите по проекта на асоциация “Докосни дъгата” и Министерство на младежта и спорта “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г.

Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който участват младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна.

Лагерът ще продължи до 26 август, като през това време младежите ще се забавляват с много игри и интересни творчески занимания, които имат за цел да им донесат положителни емоции и незабравими летни спомени.

Капитанът на Лудогорец чете на деца

Инициативата се проведе в НУ “Васил Левски” в град Лозница

Джокович към Григор: У нас говорим за теб

Сърбинът забранил на сина си да носи гривни като на българина

Футболният отбор на Народното събрание с контрола във Враца

Вижте подробности

Александър Сано: Не повярвах, че световният ред допусна българин да вземе Златната топка (ВИДЕО)

Актьорът с култови признания в подкаста на Код Спорт

Зидан поема олимпийския огън във Франция

Треньорът част от подготовката за игрите

Новият враг на Барса с голям гаф на "Герена"

Ковач е недолюбван от феновете на Левски

Задава се шоу! Стоичков срещу Балъков

Вижте подробности

Турска легенда свали лампа, за да закачи секс люлка, потроши имение

Вижте подробности

Секс скандал в женския футболен тим на Бразилия

Вижте подборности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки