СЕНЗАЦИОННО: Манчестър Юнайтед отнесе тройка в Брайтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Моуриньо получи тежък удар още във втория кръг на Висшата лига

СЕНЗАЦИОННО: Манчестър Юнайтед отнесе тройка в Брайтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед загуби с 2:3 от Брайтън на "Амекс Стейдиъм" в първото си гостуване за новия сезон и потвърди думите на Жозе Моуриньо, че отборът ще изпитва трудности през този шампионат. Глен Мъри (25') и Шон Мърфи (27') дадоха комфортен аванс на "чайките", Ромелу Лукаку (34') върна едно попадение, но Паскал Грос (45'-д) обезсърчи съвсем и без това плахия отбор на Манчестър Юнайтед. В 95-ата минута Пол Погба реализира спорен 11-метров наказателен удар, с който оформи крайния резултат.

20-кратният шампион на Англия започна кампанията с домакинска победа с 2:1 над Лестър, докато "чайките" разочароваха в първия кръг, след като отстъпиха с 0:2 на Уотфорд като гост, без да успеят да нанесат точен удар за 90 минути, но днес ролите бяха разменени.

Двубоят започна доста равностойно, като първата добра ситуация се откри пред гостите. В десетата минута Дънк сгреши, което даде възможност на Лукаку, който размени подавания с Погба и стреля, но встрани от вратата.



Това обаче не смути домакините, които шокираха "червените дяволи" с два гола за две минути. Ашли Йънг не покри своята зона, през която Бонг изведе Марч. Последният центрира в наказателното поле, където Линдельоф изпусна Мъри. Нападателят засече технично, пращайки топката в далечния ъгъл. Това се случи в 25-ата минута, а в 27-ата резултатът вече бе 2:0. Грос изпълни корнер, който създаде смут в отбраната на гостите. Нокер върна топката в наказателното поле, където Дъфи засече за 2:0.



Юнайтед успя бързо да върне едното попадение. Йънг изпълни корнер, който първоначално бе изчистен, но след това Шоу се пребори с двама бранители на Брайтън за топката, която с малко късмет стигна до Лукаку. Белгиецът засече с глава и намали - 2:1.



Две минути преди почивката обаче гостите отново сгрешиха фатално. Де Хеа изпълни аут към Фред, който загуби топката в центъра. Стивънс се възползва и изведе Грос. Той изпревари Байи, но бе препънат от бранителя - дузпа за Брайтън. Грос изпълни 11-метровия наказателен. Топката рикошира в краката на Де Хеа, но след това влезе във вратата му - 3:1.




Жозе Моуриньо предприе двойна смяна на почивката. Английските национали Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард заеха местата на Перейра и Мата, а 1/4 час след това Маруан Фелаини замени Марсиал и зае мястото му в атаката на Манчестър Юнайтед.



Това обаче не даваше резултат. Чак в 75-ата минути гостите поставиха под напрежение Райън. Погба нанесе добър удар от над 25 метра, но стражът на Брайтън изби.

В самия край на даденото 4-минутно продължение реферът Кевин Френд отсъди дузпа за гостите за спорно нарушение на Дъфи срещу Маруан Фелаини. Пол Погба бе безупречен от бялата точка, разписвайки се от дузпа във втори пореден мач.

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки