Небойша Лекич: Витоша е по-добър от нас

"Верея е една добра възможност, за да науча нещо ново", заяви сръбският треньор на заралии

Небойша Лекич: Витоша е по-добър от нас

Новоназначеният треньор на Верея Небойша Лекич дебютира с поражение за старозагорци, след като загуби с 0:1 от Витоша Бистрица. Сръбският наставник бе доволен от своя отбор за себераздаването и потвърди, че към този момент бистричани са по-добрият отбор между двата.

„Футболът е такъв, но мисля, че дадохме най-доброто от себе си и съм доволен, тъй като играчите се представиха добре. Допуснахме гол в самия край на мача и трябва да продължим да работим. Тук съм от четири дни и е рано да говорим за промени. Имаме добър отбор и доста зона за подобряване, но ще ги правим стъпка по стъпка. Мачът бе много труден, тъй като Витоша е добре организиран отбор. Работят заедно и в двата края на терена. По-добър отбор са от нашия, но може би ще има някои промени при нас”, сподели Лекич след мача.

„Бях в Испания и имах някои оферти, включително и от България. Верея е една добра възможност, за да науча нещо ново. Знам, че ситуацията не е добра, но това е предизвикателство за мен. Ще опитам да подобря играчите и футболът тук. В следващите мачове ще пораснем”, продължи Лекич.

„Отидох в Испания, за да остана един месец. Бях млад треньор и исках да науча нещо и да видя как работят големите в играта там. После останах там за 26 години. Работих в Атлетико Мадрид за три години и в Реал за 11. Това е страхотно преживяване и опит за мен. Надявам се да науча новите си играчи на много неща относно футбола”.

„Помня Любослав Пенев. Той бе един от най-добрите футболисти в Атлетико и спечели две титли. Този период бе много важен за отбора. В онези години Барселона също имаше добър период, с Йохан Кройф начело и Стоичков в отбора. Тогава титлата на Атлетико изненада мнозина. Четири години поред играха много добър футбол, а Пенев бе истински „убиец” в наказателното поле. Вкарваше непрестанно и всички във футбола трябва да го знаят”.

„Сърбия и България са много подобни държави. Понякога дори си мисля, че съм в Сърбия. Хората са много красиви и отзивчиви. Радвам се, че съм тук. Някои от играчите ми не знаят български, но пък българите ме разбират, когато говоря на сръбски”, завърши Лекич.

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки