Стилиян Петров завършва бизнес и администрация

Бившият капитан на България с Пол Скоулс в два мача за хоспис и за семейството на починалия от рак Лайъм Милър

Стилиян Петров завършва бизнес и администрация

Стилиян Петров завършва магистратура по бизнес и администрация догодина, след което планира да се върне по-сериозно във футбола.

Това разкри самият той в интервю по време на благотворителен турнир за набиране на средства на фондацията му.

В него е играл и Стилиян Петров-младши, който е пазил на отбора на баща си.

„Почти всеки ден се чувам с Икеме. Наистина е трудно да се завърнеш след такова заболяване. След като той е решил да се откаже, значи за него е по-добре. Радвам се, че всичките процедури са минали нормално и скоро може да се очаква ремисия и при него“, заяви Стилиян за нигерийския национал, който също страда от левкемия. Бившият капитан на националния ни отбор надви коварната болест и дори направи опит да се върне на терена, като изкара една подготовка с „Астън Вила“.

Всъщност Стилиян има доста сериозна програма от благотворителни мачове през септември и в момента тренира здраво във фитнеса.

Първо е този на неговия отбор срещу този на Джеймс Милнър от „Ливърпул“ срещу рака в Глазгоу, който ще се играе на 8 септември на „Селтик Парк“.

На 15 септември Стилиян ще се включи в отбора на легендите, който ще играе в полза на хосписа за деца в Уинслоу.

В него ще бъдат легендите на „Манчестър Юнайтед“ Пол Скоулс, Клеберсон, Брайън Маклеър, Клейтън Блекмор и Кийт Гилеспи, Алан Кенеди - героят при евротитлите на „Ливърпул“, преди да срещне ЦСКА за КЕШ, както и бившите съотборници на Петров в „Селтик“ Том Бойд и Любомир Моравчик. Бойд и Моравчик ще бъдат заедно с българина и една седмица по-рано.

Двубоят е в Брей, като билетите са само по 10 лири и се очаква да бъдат разграбени, пише „24 часа“.

На 25 септември Стилиян пък ще бъде в ирландския град Корк за двубоя в памет на бившия национал Лайъм Милър, в който ще играят „Манчестър Юнайтед“ и сборен състав на „Селтик“ и Ирландия. Лайъм Милър почина на 36 години през февруари от рак на простата.

Съотборници на Стан там са Дейвид Форд, Стивън Кар, Кевин Килбейн, Ричард Дън, Кени Кънингам, Кийт Ендрюс, Кевин Дойл, Стивън Макфейл, Анди Рийд, Роби Кийн, Деймиън Дъф, Ли Карлсли, Колин Хийли, Шон Малоуни, Пол Ламбърт, Джон Хартсън, Нийл Ленън и Шейн Супъл.


Срещу тях излизат отново Скоулс, Рой Кийн, Райън Гигс, Рони Йонсен, Денис Ируин, Дейвид Мей, Луис Саха, Рио Фердинанд, Куинтън Форчън, Анди Коул, Майкъл Клег, Микаел Силвестре, Кевин Пилкингнън, Дион Дъблин, Рой Керъл, Гари Невил и Алан Смит.
За този мач за първи път се отваря стадионът за галски футбол в Корк, който събира 45 000 зрители.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки