Лудогорец излиза в мачове за 5 млн. лева

Орлите със състава от ЦСКА срещу Торпедо Кутаиси, готвят се за пети полет в групова фаза на евротурнирите

Лудогорец излиза в мачове за 5 млн. лева
Тази вечер Лудогорец излиза в първия плейоф за груповата фаза на Лига Европа срещу грузинския шампион Торпедо Кутаиси.
 
Двубоят е от 19:00 часа на стадион "Михаил Месхи" в Тбилиси. Разградчани вече изпуснаха големите пари от Шампионската лига, след като отпаднаха от унгарския Видеотон. Но бонусите във втория по сила турнир също не са за подценяване.
 
Крайният победител от предстоящите два сблъсъка ще попълни банковата си сметка с 2.92 милиона евро, а ако отпадне, ще вземе само 300 хиляди евро. Тоест срещите са за 2.62 млн. от европейската валута - малко над 5 милиона лева.
 
И това няма да е всичко, защото 48-те участника в груповата част на надпреварата ще си разделят след това 84 милиона евро в зависимост от коефициента си, както и от това доколко разпознаваеми са сред запалянковците на Стария континент. Победата в групата ще носи 570 хиляди евро, а равенството -190 хиляди евро. Първият в нея ще получи бонус от 1 милион евро, а вторият - 500 хиляди евро. Достигането на 1/16-финалите напролет вкарва и допълнително 500 хиляди евро.
 
Но докато се започне със смятането на такива суми, в лагера на Лудогорец има още време, както и едно препятствие в лицето на Торпедо. Бонус за разградчани е фактът, че съперникът не може да играе на собствения си стадион в Кутаиси и днес ще се надява феновете в столицата Тбилиси да ударят едно рамо.
 
Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори бе спокоен при отлитането на тима. Той взе в Грузия 22-ама играчи. Единственият му проблем е, че няма да може да използва титулярният вратар Ренан дос Сантос. Бразилецът получи травма в областта на адукторите непосредствено преди реванша от третия квалификационен кръг със Зрински Мостар (1:1). Затова под рамката ще застане аржентинецът Хорхе Браун.
 
Заради проблемите с Ренан Аутуори не смята да прави промени в състава, който през уикенда игра силно и победи ЦСКА с 1:0. В центъра на защитата отново ще застане Антон Недялков вместо Рафаел Форстър. Българинът ще си партнира с Козмин Моци, а бекове ще са Сисиньо и Натанаел. В халфовата линия ще действат капитанът Светослав Дяков и Густаво Кампаняро, а по крилата ще са Мисиджан и Вандерсон. Тон в играта на орлите ще дава Марселиньо, а на върха на атаката ще е Клаудиу Кешеру.
 
В състава на домакините със сигурност титуляр ще бъде Лазар Марин. Бекът за последно игра у нас в Ботев Пловдив. Сред най-важните играчи на Торпедо са Квашхадзе, Гегечкори и Цинцадзе. Лудогорец ще трябва да внимава, защото съставът от Кутаиси е доста прецизен при реализирането на ситуациите си. В предишното си домакинство в Лига Европа на "Михаил Месхи" бе победен албанският Кукеси с 5:2. Тогава Торпедо реализира головете си само с 6 изстрела в очертанията на вратата. Грузинците обаче са колебливи в отбрана, въпреки че във втория квалификационен кръг елиминираха Викингур с общ резултат 7:0.
 
При успех на мисия "Торпедо" Лудогорец за пети път ще играе в груповата фаза на евротурнир. Те си извоюваха право на участие в същинската фаза на Шампионската лига през сезон 2014/15 и 2016/17, а в Лига Европа бяха през 2013/14 и 2017/18.
 
Стадионът в Тбилиси вече донесе късмет на един български тим. През 2006-а там Левски победи с 2:0 Сиони Болниси, а след това стана първият роден отбор, класирал се за груповата фаза на Шампионската лига.
 
Целта пред Лудогорец тази вечер е да направи така, че да си осигури спокоен реванш. Ответната битка е на 30 август, четвъртък, от 20:00 часа на "Лудогорец Арена" в Разград.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки