Сензациите в пресата: Ел Маестро готви промени

Лудогорец с лагер в София, Божинов през Враца към Русия

Сензациите в пресата: Ел Маестро готви промени

Най-интересните теми от българския печат днес, 23 август:

 

„Тема спорт”: Ел Маестро готви промени

 

 

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро подготвя промени в стартовия състав за предстоящото домакинство срещу Верея. Чорбаджийски ще се завърне в игра, след като пропусна гостуването на Лудогорец заради лека травма. В халфовата линия един от Малинов, Пинто и Бикел ще отстъпи мястото си сред 11-те за сметка на по-офанзивен футболист. Тримата бяха титуляри в Разград, но сега, предвид съперника, ще се заложи на по-офанзивен състав. Зад централния нападател Мауридес ще се избира между две опции - връщането на Тиаго на коронната му позиция или включването за първи път сред 11-те на Евандро. Това е и голямата дилема пред Ел Маестро. Като ляв бек отново ще действа Ангел Лясков, за когото това ще е четвърти пореден мач като титуляр след двата с Копенхаген в Лига Европа, домакинството срещу Славия и гостуването на Лудогорец.

 

„Тема спорт”: Лудогорец с лагер в София

 

Отборът на Лудогорец ще остане почти целия следващ ден в Грузия след мача си от плейофите на Лига Европа срещу Торпедо Кутаиси. Орлите ще направят възстановителна тренировка в петък, след което следобед ще потеглят обратно към България. По предварителни очаквания самолетът трябва да кацне към 16:30 часа в София.

След това възпитаниците на Пауло Аутуори ще останат на лагер в столицата ни. Причината е, че в шестия кръг на Първа лига разградчани гостуват на Славия. Мачът на националния стадион "Васил Левски" е в неделя, 26 август, от 18:45 часа. Той ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Преди кръга Лудогорец е на трето място в класирането - изостава с три точки от лидера Левски. Белите пък са на седмо място в подреждането.

 

„Тема спорт”: Акрапович обясни за тайната проверка с Олимпиакос

 

Старши треньорът на Локо Пловдив Бруно Акрапович заяви, че въобще не се притеснява от загубата от Олимпиакос Никозия, който през миналия сезон едва се е спасил от изпадане от кипърския елит.

"Направихме контролата най-вече заради Асен Георгиев и тези, които нямат много мачове от началото на сезона. Пуснах и юноши. Много съм доволен. Резултатът изобщо не е важен. Беше важно да видя кондицията на футболистите. Получи се хубава проверка. Бяхме по-добрият тим. Изглеждахме и по-добре от тях. Имахме по-чистите положения, но изпуснахме 5-6. Сезонът е дълъг и всеки играч ще ни е нужен. Ще използваме максимално и паузата в шампионата в началото на септември", заяви босненският специалист пред Тема Спорт".

 

„Труд”: Божинов през Враца към Русия

 

Валери Божинов може използва Ботев (Враца) като трамплин да се завърне в по-сериозно първенство. Ако играе постоянно в новака в Първа професионална лига, нападателят има голям шанс да подпише с отбор от руския елит. Мениджърът Мирчо Димитров, който е много силен на този пазар, ще направи всичко необходимо за подобен трансфер. От Ботев също няма да правят проблеми на Божинов, ако си намери нов отбор.

До края на седмицата нападателят и клубът трябва да си стиснат ръцете за договор. Треньор на Ботев е вторият му баща - Сашо Ангелов. Бившият национал ще дойде като свободен агент, след като договорът му с Риека беше прекратен по взаимно съгласие. Божинов игра само веднъж, при това като резерва за хърватския тим.

Ако се стигне до подпис с Ботев, то врачани ще са 15-ият клуб в кариерата на нападателя, стартирал към големия футбол от италианския Лече. Върховете му са престои в Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити и Спортинг, но на нито едно място не успя да остави по-сериозна следа. У нас Божинов игра единствено в Левски, където също не постигна нещо значимо.

 

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки