Лудогорец взе своето в Тбилиси! Лига Европа е близо! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вандерсон с гол-шедьовър, шампионите ни изпуснаха разгром

Лудогорец взе своето в Тбилиси! Лига Европа е близо! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец стигна до важна победа с 1:0 при гостуването на Торпедо Кутаиси в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Единственият гол в мача вкара Вандерсон в добавеното време на първото полувреме, когато след бърза комбинация с Марселиньо матира с точен удар вратаря на грузинците. Така „орлите” имат ценен аванс от гол на чужд терен преди реванша на 30 август в Разград.

Срещата започна с домакински натиск, а във 2-ата минута Торпедо стигна и до гол, който обаче бе отменен за засада. Цинцадзе центрира в пеналта от фаул, Кимадзе засече с глава, а Броун успя да играе с топката, но я изпусна и тя влезе в мрежата му. Имаше обаче отсъдена засада и попадението не бе зачетено.

Торпедо продължи да бъде по-активен в атака, а разградчани трудно организираха нападението си. В 15-ата минута Мисиджан получи в наказателното поле, спря отлично, финтирайки с едно движение и бранител, след което прати към далечния ъгъл, но вратарят на домакините успя с плонж да отбие в корнер.

Грузинският тим владееше повече топката, но не успяваше да премине добре организираната отбрана на „орлите”. Броун на няколко пъти показа, че му липсва нужната концентрация, но без да се стига до опасност за разградчани.

При центриране от корнер в 28-ата минута Кампаняро засече с глава, но топката премина встрани от десния страничен стълб.

Турският рефер Хюсеин Гьочек даде една минута продължение, в която резултатът бе открит. Вандерсон направи добро двойно с Марселиньо, пое в пеналта, финтира бранител и с мощен шут разпечата вратата на грузинците.

След почивката домакините бързо можеха да върнат гола, отново след рисково излизане на Броун, при което Долидзе го прехвърли с техничен удар, за щастие топката падна на мрежата в аут.

Страхотна възможност се откри в 65-ата минута за Мисиджан, който получи на левия фланг, но останал сам срещу Квашхадзе не успя да го преодолее и ударът му бе бокиран.

Няколко минути по-късно „орлите” направиха нов пропуск, като този път Сисиньо шутира, стражът на грузинския тим не се намеси много добре и Кешеру можеше  да удвои, но нямаше късмет при добавката.

Торпедо опитваше да пробие защитния вал на „орлите” с центрирания, които обаче не водеха до никакъв успех.

Лудогорец задържа аванса си и затвори мача при резултат 1:0 в своя полза. Реваншът е на 30 август в Разград.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки