Бербатов готов да приеме оферта от Дубай

Екс националът не иска да спора с футбола, Емил Данчев му търси отбор

Бербатов готов да приеме оферта от Дубай
Димитър Бербатов не иска да спира с футбола. Желанието на най-добрия български футболист през този век е да продължи да играе, заради което е натоварил мениджъра си Емил Данчев да му намери отбор.
 
Българинът дори стигна до там, че се самопредложи на клубовете в Дубай в интервю за местна телевизия.
 
Очакваше се, че това лято бившият голмайстор на Висшата английска лига с екипа на Манчестър Юнайтед ще сложи официално край на кариерата си. Нищо подобно - 37-годишният благоевградчанин е жаден за още футбол. За последно той игра в индийския клуб Керала Бластърс. Митко вкара само един гол за този отбор и напусна през февруари тази година. Оттогава сам поддържа форма чрез упражнения, йога и футбол на малки вратички.
 
„Искам да играя още”, това е заявил Бербатов на своя мениджър, пише „България днес”.
 
"Когато Бербатов реши да приключи спортната си кариера, бъдете сигурни, че той ще излезе и ще го обяви официално. Търсим варианти за нов отбор, но ще бъде трудно. Все още не знам какво ще се получи. Не мога да кажа дали има шанс да го видим отново на терена. Дай Боже да стане", коментира пък Емил Данчев.
 
За последно Димитър Бербатов се появи в игра с екипа на Берое през юни. Нападателят започна като титуляр в контролата на старозагорци срещу "Анортозис". Той поддържаше форма с клуба, чийто треньор е неговият добър приятел Александър Томаш.
 
Поради тази причина постоянно се спекулираше, че Митко може да бъде картотекиран в Берое и за мачовете от Първа лига. Впоследствие самият Бербатов категорично отрече възможността да се завърне официално в родния футбол. Той е изкушен да се пробва отново в някоя екзотична дестинация, като неотдавна призна за това.
 
"Ако има добра оферта от Дубай, защо да не приема? Мисля, че Марадона е треньор тук. Има и други чужденци. Ако има интерес, звъннете ми", самопредложи се Митко в интервю пред дубайска телевизия.
 
"В момента не играя, така че прекарвам времето си с децата. Боричкаме се с тях постоянно, ходят на балет, трябва да са активни. Може би в бъдеще ще стана мениджър. Всеки футболист мисли, че ще бъде добър треньор. Ние разбираме футбола, но като мениджър е напълно различно", сподели още Бербо.
 
Това лято нападателят се отдаде на почивка край морето. Той съчетава приятното с полезното. Бербатов не спира работата си по своята автобиография, която смята да издаде скоро. Заради забавленията през деня футболистът намира време за нея късно вечер, когато всички останали спят. Тогава на спокойствие препрочита различни пасажи - маха нещо, добавя друго.
 
"А истината е, че не е лесно да пишеш книга! Трябва да си спомниш толкова много неща, дати, събития, хора, мачове и т.н... Но се получава страхотно и нямам търпение да я прочетете!", споделя Бербо.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки