Шоколаров: Харесвам Ман Юнайтед, но ми е малко късно за трансфер там (ВИДЕО)

Лудогорец не е във формата, в която мачкат всички отбори в България, допълни футболистът

Шоколаров: Харесвам Ман Юнайтед, но ми е малко късно за трансфер там (ВИДЕО)
Полузащитникът на Славия и носител на Купата на България Славчо Шоколаров продължава да преследва целите си стъпка по стъпка.
 
Самият той заяви, че е изпълнил първата си голяма мисия – да се утвърди в родния елит, а сега му предстоят следващите предизвикателства - трансфер зад граница и място в националния отбор.
 
„Мисля, че ако направя една равносметка, можеше да направя някои неща по-добре. Като цяло съм доволен и се занимавам с това, което искам. Имам семейство, дете. Общо взето това, което съм си поставил като цели в живота, го постигам стъпка по стъпка”, коментира пред DIEMA SPORT 29-годишният поливалентен играч.
 
„Гордея се най-много с това, че преди една годна се появи моята дъщеря. Тя ме кара да се чувствам най-щастливия човек на света. Тя промени начина, по който гледам на света. Промени целия ми живот”, разкри играчът на Славия.
 
„Почнахме много добре сезона, изиграхме силни мачове в Европа, показахме, че можем да играем качествен футбол предимно с българи и млади момчета. Има го това, че след отпадането от Хайдук допуснахме две загуби. Мисля, че с течение на времето навлизаме в сезона и ще показваме още по-добри игри, за да се изкачваме в класирането”, смята футболистът.
 
В 6-ия кръг на първенството Шоколаров и Славия имат отговорен мач срещу шампиона и хегемон през последните 7 години Лудогорец. Като бивш играч на разградчани халфът вижда къде се крие надеждата за „белите”.
 
„Откакто стана шампион за първи път на България, се забелязва тенденция, че Лудогорец стартира доста трудно. Има един месец, който не бих го нарекъл критичен, но им е тежко. После започват да показват тези игри, които сме свикнали да виждаме. Има може би спад във формата на някои играчи.
 
За тях е по-важно да влязат в групите на Лига Европа, затова първенството минава на заден план. Когато успеят да го сторят, пак ще започнат да играят по познатия начин. Имах един сезон при тях, макар и да играх за втория отбор. Не са във формата, която сме свикнали да ги виждаме, не са във формата, в която мачкат всички отбори в България. Нас това не ни интересува, интересува ни само нашата игра. Ще се постараем да играем нашия футбол.”
 
„Никога не съм крил, че най-удобно ми е да играя зад централния нападател. Да, играл съм и като десен бек. Имахме много наказани играчи през миналия сезон и трябваше често да въртим позициите си. Аз нямам проблем да играя десен бек, но най-добре се чувствам зад нападателя”, обясни Шоколаров.
 
„Отборът, който следя с най-голям интерес, е Манчестър Юнайтед. Мисля, че ми е малко късно за такъв трансфер, но като цяло за мен няма значение в кой отбор ще отида да играя, а да постигна целите си. Една от тях е да играя в чужбина. Другата ми мечта е да стигна до националния отбор. Вече успях да сбъдна първата си цел – да играя в Първа лига, така че останалите две са в процес, както се казва”, завърши футболистът.

 

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

Венци Стефанов: Няма да спираме Вуцов при добра оферта

"Смятам, че има феърплей в първенството", обяви босът на Славия

Носител на Купата с Левски влиза в щаба на Загорчич

Михайло Шейкероски вече е в София

Славия си набеляза вратаря на Марек при продажба на Вуцов

Младият страж има впечатляващите 13 "сухи" мрежи през сезона във Втора лига

Славия си връща дуо от ЦСКА 1948 през зимата

Ради Кирилов и Емил Виячки ще акостират вероятно отново при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки