Ливърпул потрепери, но спечели нови три точки (ВИДЕО)

"Червените" оглавиха класирането

Ливърпул потрепери, но спечели нови три точки (ВИДЕО)

Ливърпул устиска 1:0 срещу Брайтън, на "Анфиийлд" и оглави в класирането с пълен актив от точки след третия кръг във Висшата лига. Попандението реализира Мохамед Салах в 23-ата минута. Отборът на Юрген Клоп доминираше през по-голяма част от мача, но не успя да вкара втори гол и накрая трябваше да трепери за трите точки.

 
Фирмино пропусна отлична възможност в началните минути, след като Робъртсън центрира, а ударът на бразилеца с глава бе отразен от вратаря на Брайтън Матю Райън. 
 
Александър-Арнолд удари горната греда след отлично изпълнение на пряк свободен удар след четврът час игра.
 
Натискът на мърсисайдци даде резултат в 23-ата минута. Салах с техничен удар я прати в долния десен ъгъл на вратата - 1:0. 
 
След попадението Ливърпул леко намали темпото, но продължи да атакува. Вайналдум стреля от малък ъгъл, като Райън се справи. Вратарят имаше късмет малко по-късно, след като Мане засече центриране на Робъртсън, но топката отиде в ръцете му.
 
В 49-ата минута резултатът можеше да бъде изравнен. Нокер стреля встрани от вратата, пропускайки най-чистата ситуация за Брайтън. 
 
Тимът на Юрген Клоп така и не успя да стигне до втори гол, което доведе но драматични последни минути на "Анфийлд".  
 
В 79-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на домакините, но никой от играчите на Брайтън не успя да прати топката в мрежата. Малко по-късно Алисон сам си създаде проблеми, но в последния момент успя да избие топката. Минута преди края на редовното време Паскал Грос засече топката с глава и я насочи към вратата, но Алисон бе на мястото си и спаси вратата си от попадение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки