Хапче „Верея“ за ранен ЦСКА

Мачът на „Армията“ е в графата "задължителни" за „червените“

Хапче „Верея“ за ранен ЦСКА

Тази вечер ЦСКА приема на "Армията" Верея в мач от шестия кръг на Първа лига.

Двубоят е отлична възможност възпитаниците на Ел Маестро да се върнат на победния път.

След отличния старт на сезона нормално бе да дойдат и неравностите - червените кривнаха от магистралата и уцелиха няколко дупки.

Те отнесоха доста критики за представянето си в последните два двубоя - загуба с 1:2 от Копенхаген в Дания за Лига Европа и поражение с 0:1 при визитата на Лудогорец в Разград.

След като слезе от върха в класирането, ЦСКА изглежда като ранен.

Мачът с Верея обаче е отлична възможност червените да си напомпат самочувствието.

Съперникът е на последно място в класирането, като в последните си 11 шампионатни мача не е отбелязвал гол.

В предишните 4 срещи помежду им ЦСКА неизменно печелеше, като в тях вкара на заралии 15 гола. И може би старозагорското хапче е това, от което имат нужда в момента червените.

По-скоро интригата около днешния двубой се върти около това дали Ел Маестро ще продължи да отстоява виждането си и да поставя Тиаго Родригес на левия фланг на атаката, а не около трите точки.

Португалецът се губи на този пост. Неговата сила е зад нападателя - да подаде пас или да пробва изненадващ изстрел. Докато на крилото играта му не спори, пише „Тема спорт“.

Логиката сякаш изисква в този двубой ЦСКА да излезе доста по-офанзивно. Така, ако Родригес бъде поставен на коронната си позиция на плеймейкър, по лявото крило може да заиграе Джеси, а Пинто и Кристиян Малинов да са двойка вътрешни халфове.

Така Жанио Бикел, който стартира срещу Лудогорец, ще остане на пейката. Там компания ще му прави Евандро, защото твърд титуляр е Звяра Мауридес, който има 8 гола от началото на кампанията във всички турнири.

Възможно е Ел Маестро да направи и една рокада в отбрана. Миналата седмица Божидар Чорбаджийски имаше лека травма, но сега може да започне редом до Николай Бодуров в центъра за сметка на Стивън Перейра.

Двубоят, който започва в 21:00 часа, е в графата "задължителни" за ЦСКА. И той трябва да бъде спечелен така, както подобава на претендент за титлата - със зрелищна игра и голове в мрежата на противника.

От ЦСКА съобщиха, че Жоржиньо е започнал индивидуални тренировки и се очаква скоро да се включи и в занимания със своите съотборници, но Жеферсон и Енрике продължават да лекуват контузии.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки