Безобразен терен вбеси Барселона (СНИМКИ)

Вижте какво заявиха по случая Ернесто Валверде, Жерар Пике и президентът на "Ла Лига" Хавиер Тебас

Безобразен терен вбеси Барселона (СНИМКИ)

Футболисти, треньори и ръководството на "Барселона" изразиха острото си недоволство от терена, на който гостуваха снощи на "Валядолид" в мач от втория кръг на испанското първенство.

Тревното покритие на стадион "Хосе Сория" буквално се разпадаше и това ядоса каталунците, въпреки победата с 1:0.

Всъщност, тревното покритие на стадиона на "Валядолид" бе подменено 4 дни пред мача, но явно изпълнението не е било качествено.

През голяма част от мача футболистите пренареждаха чимовете, а топката отскачаше от неравностите, така че пасовете по земя бяха истинско предизвикателство.

"Футболистите на "Валядолид" направиха добър мач – те се бореха с всички сили, пресираха ни много и заслужават уважение. Моите претенции обаче са към терена, който беше в ужасно състояние. Най-хубавото е, че не се получи някаква контузия. Мисля, че лошият терен ни попречи да направим контраатака и да вкараме втори гол, с което да решим мача. Имахме възможности, но все нещо се случваше. Така например заради лошия терен се забави паса към Суарес и той беше в засада, когато му отмениха гол", коментира след това треньорът на каталунците Ернесто Валверде.

"Преди да мислим как да продадем продукта си в чужбина, трябва хубаво да погледнем това нещо тук! Федерацията иска играчите да ходят да играят мачове в САЩ, но състоянието на тревата днес беше истински срам. Имаше наистина сериозен риск от контузии и се надявам да се вземат мерки по този въпрос", заяви Жерар Пике.

Мерки ще бъдат взети, обявиха пък от Испанската футболна централа. От там също порицаха домакините.

"Състоянието на терена на "Хосе Сория" не отговаряше на минималните изисквания за турнир като нашето първенство. По тази причина ние се заемаме да заведем съответстващото дисциплинарно производство", заяви президентът на "Ла Лига" Хавиер Тебас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки