Берое ще гони първи успех с голям резултат

Александър Томаш запълни групата с младок, чуди се за Вандерсон

Берое ще гони първи успех с голям резултат
Берое приема Ботев Враца днес от 20:30 часа с амбицията да продължи серията си без загуба този сезон. Заралии имат 2 победи и 3 равенства, като се надяват, че ще се върнат на пътя на успеха след нулевото равенство с Черно море на "Тича" в последния кръг.
 
В Берое са амбицирани да го направят и с голям резултат. От началото на кампанията зелено-белите вкараха по 2 гола само на Верея и Ботев Пд. Интересното е, че за последно заралии вкараха повече от две попадения на същите съперници през април - 3:2 над Ботев Пд и 3:0 срещу Верея.
 
Старши треньорът Александър Томаш има да решава известни проблеми, тъй като двама от титулярите - Иван Минчев и Матеус Леони са с контузии и пропускат двубоя с новака. При това положение групата бе запълнена от 18-годишния юноша Валентин Иванов.
 
Роденият в Казанлък защитник направи своя неофициален дебют за Берое през лятото в контролата с украинския Александрия в Банско. Валентин Иванов се появи в игра в 75-ата минута на мястото на едно от новите попълнения Георги Ангелов. 18-годишният бранител изкара почти цялата подготовка с мъжете.
 
Единствената въпросителна пред Томаш е дали Вандерсон да започне като титуляр на лявото крило, или там за първи път стартира друг нов играч от лятото - бразилецът Алфредо. Меска почти сигурно ще остане резерва заради слабата си игра срещу Черно море на "Тича" в последния мач. Миналия сезон Берое победи два от новаците у дома - Септември Сф (5:1) и Етър (2:1), като направи 0:0 с Витоша Бистрица.
 
В същото време Ботев (Bp) тръгна вчера за Стара Загора с намерението да открадне точка или три от Берое. В лагера на врачани няма контузени, като дори оперираният Даниел Гаджев вече се включи в тренировките на отбора, но логично не попадна в групата за мача. Големи промени в стартовия състав на гостите няма да има.
 
Ботев (Bp) има самочувствие след два поредни успеха в последните два кръга - над Септември като гост и над Етър като домакин, но този път изпитанието е доста по-сериозно.
 
Любопитно е, че съперниците са изиграли точно 50 мача в елита на България, като равенството между тях е тотално - по 21 победи и 8 ремита, макар че домакините имат предимство в головата разлика 79:63.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки