Кременлиев: Не може да махнеш 20 играчи, затова си отива треньорът

Между футболистите и Топузаков явно не е намерен общ език, допълни босът

Кременлиев: Не може да махнеш 20 играчи, затова си отива треньорът
Спортният директор на Арда Емил Кременлиев говори пред "Тема спорт" по повод уволнението на Елин Топузаков.
 
"Не смятам, че решението за промяната е прибързано. След пет кръга вече сме на пет точки от първото място, а може да станат и осем, ако Царско село победи Локо София.
 
Не е измислено от мен, още от време оно е утвърдено, че при такова негативно развитие на нещата се търси някаква промяна.
 
Не може да освободиш 20 футболисти, затова освобождаваш треньора. Клише е, но такова е положението. Търсихме промяна и от това бе продиктувано решението. Новият ни наставник е голямо име, няма нужда от никакво представяне.
 
Надяваме се, че Стойчо Стоев ще ни постави на правилния път и ще постигнем постоянство в резултатите", каза Кременлиев.
 
"Всички имаме вина за лошия старт, не мога да посоча само една причина. Такива са нещата, че почти винаги бушонът в подобна ситуация се оказва старши треньорът. Никой обаче не бива да бяга от своята вина. Може би единствено ръководството не носи такава, защото каквото е казано - това е изпълнено. Резултатите обаче не са такива, каквито ни се иска да бъдат", допълни Кременлиев.
 
Слабите резултати на Арда от началото на сезона вероятно са причинени в известна степен от разногласията между Елин Топузаков и футболистите. Доскорошният старши треньор на два пъти изтъкна, че играчите не са изпълнявали неговите указания.
 
Направи го и след загубата от Несебър в събота, когато бе повече от красноречив. Спортният директор Емил Кременлиев също намекна за неразбирателства.
 
"Напрежение между треньора и играчите не е имало. Но явно не е намерен общият език, щом Топузаков е казал, че футболистите не са изпълнявали това, което е искал.
 
Все пак не бива да омаловажаваме факта, че сме абсолютно нов отбор. Да, има доста опитни играчи, но не винаги добрите футболисти правят добър отбор. На всеки му е необходимо време, но лошото при нас е, че сме в такава ситуация, че нямаме бреме", каза още Кременлиев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки