Мохамед Салах се оплака от египетската федерация

Футболистът искал гаранции, че босовете няма да го използват за реклама

Мохамед Салах се оплака от египетската федерация
Звездата на египетския футбол Мохамед Салах изрази недоволството си от отношението на местната федерация към писмата, които той й изпраща.
 
"Разбира се, че всяко сдружение има за цел да реши проблемите на своите играчи, за да им осигури комфорт. Но в действителност това, което виждам, е просто различна ситуация. Не е нормално моите писма и тези на агента ми да се игнорират. Аз не знам защо. Не е нужно време, за да ни отговорят", написа Салах в социалните мрежи.
 
Агентът на играча Рами Абас също коментира ситуацията: 
 
"Поискахме гаранции по отношение на благосъстоянието на Мохамед в националния отбор. Искаме да се уверим, че нарушаването на правата му няма да се повтори повече и това е всичко. Те не са отговорили още", разясни ситуацията Абас.
 
През април тази година на Салах влезе в конфликт с Египетската футболна асоциация, когато те представиха самолета на отбора с по-голямо изображение на играча, както и с емблемата на официален спонсор.
 
Салах има две фирми, които се занимават с имиджовите права. Едната от тях е във Великобритания, нейн представител е самият футболист и може да приеме или да откаже използването на образа му в реклама. Второто дружество, което работи с договори извън Великобритания, притежава Рами Абас, всички сделки минават през него. След това агентът се обърна към федерацията, но не получи отговор.
 
Салах можеше дори да пропусне световното първенство по футбол в Русия заради неприятната ситуация, която е била приветствана като обида. Лидерът на Ливърпул взе участие в две срещи на Мондиала и отбеляза два гола.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки