„Шпорите“ сгазиха Юнайтед насред „Олд Трафорд“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Победа №200 на Почетино като мениджър разклати сериозно стола на Жозе

„Шпорите“ сгазиха Юнайтед насред „Олд Трафорд“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед допусна тежка загуба с 0:3 от Тотнъм в последния двубой от III кръг на Премиършип. "Шпорите" се изкачиха на 2-ата позиция във временното класиране, като само Ливърпул е пред тях с по-доба голова разлика. Това бе и успех №200 за Почетино в мениджърката му кариера, а последният път, когато Тотнъм е побеждавал със същия резултат "червените дяволи" е през далечната 1989 година.

Хари Кейн откри резултата в днешния мач в 50-ата минута, а две по-късно Лукас Моура покачи на 2:0. Моура оформи крайното 3:0 в 84-ата минута. Така Тотнъм е с пълен актив от 9 точки след 3-ия кръг, докато футболистите на Жозе Моуриньо имат само три - след успех с 2:1 над Лестър в първия кръг.

Секунди след началото на срещата домакините бяха близо до откриване на резултата. Лингард свали с глава за Фред, който нахлу в наказателното поле и отправи удар, но покрай вратата.



В 16-ата минута Юнайтед пропусна още по-добра възможност. Дани Роуз върна неразчетено назад и Лукаку открадна топката, финтира вратаря, но накрая незнайно как не успя да прати кълбото в опразнената врата.



В 19-ата минута Люк Шоу напредна по левия фланг и подаде за Лукаку в наказателното поле, но ударът на белгиеца бе твърде слаб и в ръцете на Лорис. Минута след това Валенсия опита далечен, но много неточен удар.



В 29-ата минута Тотнъм поиска дузпа след като Лукас Моура падна в наказателното поле след сблъсък с Фил Джоунс, но съдията Крейг Поусън подмина ситуацията. Веднага след това домакините организираха хубава атака, Фред се освободи на стрелкова позиция в пеналта, но изстрелът му профуча покрай гредата.

В 34-ата минута Пол Погба шутира отдалеч и Лорис трябваше да показва рефлекс. След това топката бе центрирана по земя във вратарското поле, където Матич успя да я засече, но покрай вратата.



Едва в 40-ата минута Тотнъм отправи първия си точен удар в мача. Кристиан Ериксен стреля извън наказателното поле, но не успя особено да затрудни Де Хеа.



И втората част започна с прекрасен шанс за "Червените дяволи" и още в 46-ата минута Погба шутира мощно, но покрай вратата. Веднага след това и Де Хеа трябваше да показва рефлекс след опасез изстрел по земя на Ериксен.



В 50-ата минута при едно центриране от корнер Хари Кейн бе изпуснат от защитата и с глава прати топката неспасяемо във вратата за 0:1. Юнайтед можеше да се върне в мача в ответната атака, като Лукаку се освободи в наказателното поле и стреля отблизо, но Лорис спаси.



Минута след това обаче Тотнъм удвои преднината си. Ериксен бе изведен на десния фланг и центрира към точката на дузпата, където Лукас Моура нахлу и от движение бе точен за 0:2.

Линдельоф направи фрапантна грешка и подари топката на Деле Али, който остана очи в очи с Де Хеа, но не успя да го преодолее и испанският страж запази резултата непроменен. При последвалия корнер Кейн имаше нов шанс да отбележи отблизо с глава, но този път стреля встрани от вратата.



В 78-ата минута Лингард отправи удар и след рикошет топката се насочи заплашително към вратата, но премина на сантиматри над напречната греда. Две минути по-късно Алексис Санчес стреля от воле, но над вратата.

Шест минути преди края на редовното време гостите вкараха нов гол. Лукас Моура напредна на скорост, успя да премине през шпагата на Крис Смолинг и останал очи в очи с Де Хеа вкара за 0:3.

В 88-ата минута Лингард пробва далечен удар, който обаче не затрудни Лорис. Две по-късно Санчес стреля нелошо от фаул, но отново Лорис бе последна преграда пред гола.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки