Жозе след най-тежката си загуба у дома: Решете дали резултатът е по-важен от красивата игра!

„Спечелил съм повече титли от всички треньори във Висшата лига взети заедно“, избухна Моу и напусна пресконференция (ВИДЕО)

Жозе след най-тежката си загуба у дома: Решете дали резултатът е по-важен от красивата игра!

„На почивката играчите бяха уверени, че ще спечелим мача, защото преди паузата трябваше да водим с 3:0, 3:1 или 2:0. Ако не бяхме по-добри през първото полувреме, навярно щях да бъда притеснен, но в този случай посланието ми към футболистите нямаше как да не е позитивно.“

Това заяви Жозе Моуриньо след най-тежкото домакинско поражение в треньорската си кариера. Тотнъм победи Манчестър Юнайтед с класическото 3:0 на „Олд Трафорд“ и това веднага накара мнозина да прогнозират, че Специалния ще бъде уволнен.

„Предния мач играхме с различна централна двойка бранители, един от сегашната се контузи (Фил Джоунс), така че в следващия ще трябва да сме с различна, а после Маркос Рохо ще се завърне и също ще бъде опция. В момента не съм наясно коя е най-добрата ни защитна четворка“, призна Моу, който отказа да приеме загубата.

„Спечелихме тактически и стратегически, но в крайна сметка загубихме, а вие се опитвате да обвините мен. Много пъти, когато съм побеждавал в мачове, съм идвал и сядал на същия този стол, а точно вие сте ми казвали, че начинът на игра е по-важен от резултата. Сега ми казвате обратното, така че моля да вземете решение кое е най-важно. Да играем атрактивно или да печелим мачове? Да нападаме или да гоним определен резултат? Срещу Тотнъм бяхме агресивни, пресирахме дълбоко и съперникът ни направи много грешки заради напрежението, на което бе подложен. Пропуснахме да поведем, после нямахме късмет при рикошетите за двата им гола. Та те вкараха от първия си корнер в мача. Преди това нямаха опасно статично положение, дори и ъглов удар! За мен най-добрата оценка я дават публиката и феновете днес го доказаха“, каза Жозе, след което бе запитан защо отборът му отпадна от Шампионската лига през миналия сезон след слаб домакински мач срещу Севиля и сега загуби с категоричното 0:3 от Тотнъм.

„Тогава отстъпихме, защото не играхме добре и опонентът ни заслужаваше повече успеха. Тази вечер обаче футболистите ни напуснаха терена след поражение с 0:3 и бяха аплодирани, защото го заслужават. Вие продължавайте да опитвате, а аз ще кажа за финал какво още означава това 0:3. Три са титлите, които съм спечелил във Висшата лига – повече от всички останали треньори в елита, взети заедно. Три за мен - две за тях, така че респект, респект, респект“, повтаряше Моуриньо, докато напускаше брифинга.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки