Лукоки: Основният ни проблем е, че не бележим

"Няма да сме изненада, но трябва да работим много, за да играем добре"

Лукоки: Основният ни проблем е, че не бележим

Нападателят на Лудогорец Джоди Лукоки даде интервю за "Спортно шоу Гонг" на Дарик радио, в което коментира победата на отбора над Торпедо Кутаиси в грузия и очакванията си за реванша.

Колко комфортна е победата с 1:0?

Победата беше много важна, защото когато спечелиш като гост с 1:0, това е един много добър резултат. Сега ще играем на нашия стадион, така че със сигурност ще бъдем по-силни. Наистина беше от огромно значение да победим с 1:0 в Грузия.

Първият двубой не бе лесен за отбора, въпреки резултата, но все пак има ли възможност Лудогорец да подцени реванша?
Не, във всеки мач трябва да даваме най-доброто от себе си,  дори и да е българското първенство или Лига Европа. Дали ще е Славия, Монтана или Манчестър Юнайтед, винаги е важно да сме на 100 процента през цялото време и треньорът ни говори затова. Не е възможно да избираме в кои мачове ще играем силно, трябва във всяка една среща да сме на ниво.

Какви грешки Лудогорец не трябва да прави и какъв урок научи тима след загубата от Видеотон?
Единствената грешка, която напрвихме. бе да не вкараме достатъчно голове, защото създадохме много положения и владеехме топката достатъчно. Говорим си помежду си, че всичко е наред, но основният проблем е, че не бележим, а като не вкарваме, ще ни бъде трудно да побеждаваме. Най-важното е да вкарваме голове.

Един малко по-общ въпрос, има ли сили Лудогорец да бъде изненадата в Лига Европа?
Разбира се, че има. Миналата година също имахме, тогава в груповата фаза се представихме на ниво и завършихме втори, но срещнахме силния отбор на Милан. Мисля, че можем да се противопоставим срещу големите тимове и тази година. Няма да сме изненада, но трябва да работим много, за да играем добре, да слушаме треньора и ще спечелим много мачове. На първо място целта пред отбора е да завършим на първо или второ място в групата. След това мач за мач ще гледаме, но с нашия колектив, ние не трябва да се страхуваме от никого. Имаме страхотно качество в отбора и цялостно сме добър тим и заради това целта е да сме на първите две места в груповата фаза, стига да стигнем дотам. Най-важното е да победим в четвъртък.

Може ли Лига Европа да попречи на представянето в Първа лига и да направи борбата за титлата по-трудна за Лудогорец, защото Левски и ЦСКА са по-силни от предишните сезони?
Да, може и да е проблем, но както казах, трябва да показваме най-доброто от себе си, макар и повечето мачове и натрупалата се умора. Ние ще играем 2 пъти в седмица, а другите по веднъж и ще бъдат по-свежи, но с нашите възможности, не би трябвало да е проблем и ако играем на 100 процента, имаме добри шансове да бъдем шампиони отново. Тази година отборите са по-силни, но ние показахме добра игра срещу ЦСКА. Готови сме и не трябва да проявяваме притеснения за българското първенство.

За финал, как се чувстваш под ръководството на новия треньор Пауло Аутуори и какво ти е мнението за него?
Мнението ми е много добро за него, защото ние тренираме много. Опитен треньор, който ни предава много увереност. Тренираме здраво и като цяло той е един от най-добрите треньори при които съм бил в Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки