Клуб Ипон с кампания за ползите от спорта

СК "Ипон" направи информационна кампания в градовете Банско, Разлог и Сандански

Клуб Ипон с кампания за ползите от спорта
Спортен клуб „Ипон“ направи информационна кампания в градовете Банско, Разлог и Сандански.
 
На 18 август в гр. Банско започна втората част на обучението по проекта „Шотокан – Пътят До Здравето“, той е насочен към разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове зависимости и за изграждане на трайни умения за справяне в рискови ситуации при упражняване на натиск от обкръжаващата среда. 
 
В обучителната програма на този втори модул спортистите на СК „Ипон“ предоставиха информация на младежите относно ползите от спорта, физическата дейност и здравословното хранене. Младежите придобиха представа за Шотокан Карате – До като начин на живот, съчетаващ физическо развитие, усъвършенстване на добродетели, средство за справяне със стреса и развитие на спортно-технически умения. 
 
През втория ден на обучението по проекта - 19 август, младежите бяха обучени да развият уменията си във връзка с воденето на здравословен начин на живот като нещо приятно, не като задължение и се запознаха с основните видове хранителни вещества, взаимодействията на храните, здравословната и нездравословна храна.
 
 
По-късно, на 21 август в град Разлог младежите показаха, че са своеобразни посланици на алтернативата – превенция на зависимости посредством спорт, активен живот и личностно развитие.
 
Информационната кампания по проекта завърши на 22 август в град Сандански, където младежите демонстрираха, че са съзнателни към изборите си и проявяват много по-голяма устойчивост, не се поддават на изкушения като наркотици, алкохол, хазарт или други форми на зависимости. Приемането на активния начин на живот като константа е и крачка към изграждането на самочувствие и увереност за справяне с рискови ситуации и трудности за всеки един младеж.
 
 
В дните на лятната кампания членовете на Спортен клуб Ипон, освен че раздадоха много информационни материали по проекта под формата на флаери, брошури, дипляни и наръчници, направиха и реални демонстрации по Шотокан Карате-До.
 
Жителите на Банско, Разлог и Сандански, сред които много подрастващи с радост приеха съветите на успешните спортисти и се снимаха с тях за спомен.
 
 
Проектът се изпълни с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2018 г. Проект НПИМД-022Н3/2018 и Договор с ММС 25-00-21/21.05.2018 г. 

 

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки