Швейцарско злато за българските световни шампионки

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември в зала „Арена Армеец“

Швейцарско злато за българските световни шампионки

Всички 73 български световни шампионки по художествена гимнастика ще получат специален златен медал по време на Световното първенство в София

По време на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в „Арена Армеец“ между 10 и 16 септември, специално внимание ще бъде обърнато на всички 68 български световни шампионки и техните треньори.

„Името „Златните момичета“ не е случайно, България има 73 шампионки, 73 жени, които са се качвали на най-високото стъпало в този спорт и в тяхна чест се е развявало Българското знаме пред света. Ще ги почетем, като всяка една, заедно с треньорите си, ще бъде представена пред публиката в залата в дните петък, събота и неделя, минути преди старта на състезанието. Всички те ще получат специално изработени в Швейцария медали“, разказва повече Илиана Раева, инициатор на идеята. Медалите се изработват благодарение на Fibank.

“Създаването и контрола на качеството на медала за Световното първенство по художествена гимнастика в София е своеобразна корона, изработена от експертите по благородни метали и нумизматика във Fibank за златните ни момичета. Графичният проект, предоставен ни от БФХГ, се превърна в уникален медал от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, произведен с изключителна прецизност в швейцарската рафинерия ПАМП. Тя е една от петте членки на Лондонската метална борса (LBMA) – референт за качество и технически мониторинг, а Fibank е неин партньор вече над 15 години и официален представител за България и Балканите. Отделни елементи от изображенията върху медала са третирани с модерни технологии с цел постигане на 3D ефект. Проектът беше изключително вълнуващ, както за нас, така и за швейцарските ни партньори, които имат дългогодишен опит в създаването на медали и плакети по специални поводи”, по думите на д-р Валентина Григорова-Генчева, директор на дирекция “Злато и нумизматика“ в банката.


Всички шампионки ще бъдат почетени на специална вечеря, организирана от собственика на ресторант Глория Мар – Калин Спасов. На вечерята ще присъства президентът на FIG Моринари Ватанебе, представители от изпълкома на FIG, както и целия технически комитет по художествена гимнастика към FIG воден от неговия президент г-жа Наталия Кузмина.

На вечерята ще бъде излъчен филм, създаден и посветен на световните шампионки и техните треньорки. Текстът и гласът в него са на любимата журналистка на българите – Вера Маринова

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември 2018 година в зала „Арена Армеец“.
 
Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки