Кирил Десподов: Вече съм патил от звездомания, това няма да се повтори

Вижте какво каза футболистът за повиквателната си в националния отбор, манекенството и червените картони в ЦСКА

Кирил Десподов: Вече съм патил от звездомания, това няма да се повтори
Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов е уверен, че няма опасност отново да започне да лети в облаците и да се помисли за недосегаем в тима. 21-годишният нападател бе избран за Играч на 6-ия кръга след двата си гола във вратата на Верея за победата с 4:0. 
 
"Вече съм патил от звездомания и не мисля, че ще го повторя втори път. Не смятам, че ще започна да летя от хвалбите на други хора. Знам какво искам, какви са моите мечти. Това няма да ми пречи. Няма да стъпвам на 10 сантиметра от земята. Изпатих си вече и бях резерва 10 мача.
 
Тогава също не се съгласявах, че се правя на футболист, но имаше заблуда, че няма да ме извадят от титулярния състав. Извадиха ме. После чакаш шанса. Спрях да се обаждам. Концентрирах се върху тренировките. Тогава разговарях със Стамен Белчев и той ми каза: “Ще ти дам шанс.”
 
Но Манолев играеше силно. После се контузи. Аз влязох и за шест мача вкарах 6 гола. После треньорът иска или не иска, но трябва да те пуска”, каза талантът, който коментира, че не всеки път може да играе на върха на възможностите си, защото понякога няма ден.
 
“Ако всеки мач вкарвам по два гола и правя по две асистенции, нямаше да съм тук. Иначе конкуренцията е доста силна. Не само от Лудогорец, а от Левски и Берое. Левски е с 16 точки, ние сме зад тях. Лудогорец е зад нас.
 
Не знам дали има интерес от други отбори към мен. Пишат се разни неща, но не знам дали е така. Фокусирам се върху мачовете”, каза Десподов, след което коментира повиквателната си за националния тим.
 
 
“Г-н Хубчев вика доста млади играчи. Това е похвално. От нашия отбор има дебютант. Националният отбор има доста големи шансове. Когато играеш за България, стимулът е един. Няма друг стимул”, каза Десподов.
 
За предстоящия мач на ЦСКА срещу Ботев (Пловдив) пък той каза: 
 
“Всички знаят, че Ботев играе доста грамотен футбол. Има доста технични футболисти. Там играем трудно. Няма да е лесен мач. Но ако играем нашата игра, няма да имаме проблем”, убеден е Десподов.
 
Талантът говори и за хобито си да се изявява като манекен.
 
“Модната линия не е моя, просто правя реклама. Не мисля, че ми пречи на футбола. Не се занимавам професионално и не го правя за пари. Един час, 10 минути… просто помагам на приятел”, сподели Кирил.
 
За получените червени картони от играчи на ЦСКА във възлови двубои пък Десподов сподели:
 
“Не мисля, че сме прегаряли. По-скоро имаме играчи, които влизат малко по-грубо. Не искам да коментирам дали картоните са заслужени или не.”

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки