Малко не стигна на Лудогорец да е водач на група в Лига Европа

Вижте разпределението по урни

Малко не стигна на Лудогорец да е водач на група в Лига Европа

Българският шампион Лудогорец ще бъде поставен във втора урна на жребия за груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" се класираха за нея след две победи на Торпедо (Кутаиси) - 1:0 в Грузия и 4:0 в Разград.

 

Отборът на Пауло Аутуори беше съвсем близо до това да е поставен като водач на група, но за целта трябваше два тима измежду тези с по-висок коефициент да отпаднат в плейофите. Базел беше елиминиран от Аполон (Лимасол), но Зенит, Олимпиакос и Бешикташ не допуснаха изненада и се класираха за групите, като ще са сред поставените в първа урна.

 
В групите ще играят 48 отбора, които ще бъдат разпределени в 12 групи от по 4 тима. 17 от отборите се класираха директно, 21 извоюваха това право в плейофите на турнира, а останалите 10 се включиха след отпадането си от квалификациите за Шампионската лига. 
 
Жребият в Монте Карло започва в 14:00 часа българско време и можете да го гледате на живо ТУК! 
 
По време на церемонията ще стане ясно и кой е най-добрият футболист в Лига Европа за миналия сезон. тримата номинирани са Диего Годин, Антоан Гризман и Димитри Пайе. 
 
 
Урните за жребия за групите на Лига Европа:
 
 
Първа: Севиля, Арсенал, Челси, Зенит, Динамо (Киев), Байер (Леверкузен), Бешикташ, Ред Бул (Залцбург), Олимпиакос, Виляреал, Андерлехт, Лацио
 
Втора: Спортинг (Лисабон), Лудогорец, ФК Копенхаген, Олимпик Марсилия, Селтик, ПАОК, Милан, Генк, Фенербахче, Краснодар, Астана, Рапид (Виена)
 
Трета: Бетис, Карабах, БАТЕ Борисов, Динамо (Загреб), РБ (Лайпциг), Айнтрахт (Франкфурт), Малмьо, Спартак (Москва), Стандард (Лиеж), ФК Цюрих, Бордо, Рен
 
Четвърта: Аполон (Лимасол), Розенборг, Ворскла (Полтава), Славия (Прага), Акхисар Беледиеспор, Яблонец, АЕК Ларнака, МОЛ Види, Рейнджърс, Дюделанж, Спартак (Търнава), Сарпсборг 08

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки