Сензациите в пресата: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

Лукас Саша готов за игра след паузата, Виктор Генев пред завръщане в Ботев

Сензациите в пресата: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

Най-интересните теми от българския печат днес, 31 август: 

 

„Меридиан мач”: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

 

След като окончателно пропадна възможността Георги Миланов да подпише с ЦСКА, ръководството на клуба от Борисовата градина ще форсира преговорите за нов договор с португалеца Тиаго Родригес. Атакуващият халф започна силно сезона и вкара победния гол в първия мач с Рига ФК, но след това не показва формата, с която спечели на своя страна агитката през миналия сезон. За това допринасят и експериментите на Нестор Ел Маестро да го използва на фланга. От „Армията” взимат мерки, за да вдигнат нивото на един от ключовите си и играчи и един от начините за това е увеличение на заплатата и по-високи бонуси за мачове и вкарани голове с червения екип. При всички случаи още от началото на месеца се говори, че ЦСКА прави възможното да преподпише с Тиаго, чиито контракт с клуба изтича следващото лято. Португалецът дойде на „Армията" преди година и се утвърди като твърд титуляр. През миналия сезон записа 9 гола и 15 асистенции в шампионата. Халфът е желан и от няколко отбора в родината си.

Припомняме, че ЦСКА вече поднови договорите на други трима от титулярите си - Кристиян Малинов, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски.

 

„Тема спорт”: Лукас Саша готов за игра след паузата

 

Халфът на Лудогорец Лукас Саша ще се завърне в игра след паузата за националните отбори. В момента той е в Лисабон, където провежда възстановителни процедури. Преди това Саша е бил в родината си Бразилия и на връщане към Европа минава за няколко дни през Лисабон. В началото на следващата седмица 28-годишният полузащитник ще поднови пълноценни тренировки. Така той ще е на линия още за първия двубой след паузата за националните отбори срещу Верея на 14 септември (петък) в Разград. Саша е в лазарета от 9 август, след като се оказа, че е счупил долна челюст, и бе опериран от д-р Дюлгеров във варненската болница "Св. Марина". Лукас получи травмата в двубоя със Зрински (1:0) в Разград, когато бе ударен в лицето.

 

„Тема спорт”: И Виктор Генев пред завръщане в Ботев

 

Още един бивш играч на Ботев Пловдив, спечелил Купата на България през 2017-а, може да се завърне в тима. Това е централният защитник Виктор Генев (29 г.). Преди година той подписа с израелския Ашдод. Канарчетата ще разговарят с клуба му за взимане под наем. Ако не стане сега, Ботев ще направи нов опит през зимата. Както е известно, наскоро при канарчетата се завърна Антонио Вутов, който през миналия сезон бе част от Левски. Част от правата му обаче продължават да се държат от Удинезе, въпреки че той подписа с канарчетата.

 

Все по-реално става завръщането на още един, спечелил Купата на България - Омар Косоко. Той вече е приел личните си условия и остават да се уточнят само детайли с настоящия му клуб Ал Фуджайра (ОАЕ). На този етап не е ясно дали арабите ще дадат Косоко под наем за 1 година, или правата на футболиста ще бъдат поделени при евентуален следващ трансфер. По този начин Ботев даде Дуде Ндонгала на румънския Политехника Яш. Канарчетата потвърдиха тази сделка.

 
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки