Сензациите в пресата: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

Лукас Саша готов за игра след паузата, Виктор Генев пред завръщане в Ботев

Сензациите в пресата: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

Най-интересните теми от българския печат днес, 31 август: 

 

„Меридиан мач”: ЦСКА мотивира Тиаго с увеличение на заплатата

 

След като окончателно пропадна възможността Георги Миланов да подпише с ЦСКА, ръководството на клуба от Борисовата градина ще форсира преговорите за нов договор с португалеца Тиаго Родригес. Атакуващият халф започна силно сезона и вкара победния гол в първия мач с Рига ФК, но след това не показва формата, с която спечели на своя страна агитката през миналия сезон. За това допринасят и експериментите на Нестор Ел Маестро да го използва на фланга. От „Армията” взимат мерки, за да вдигнат нивото на един от ключовите си и играчи и един от начините за това е увеличение на заплатата и по-високи бонуси за мачове и вкарани голове с червения екип. При всички случаи още от началото на месеца се говори, че ЦСКА прави възможното да преподпише с Тиаго, чиито контракт с клуба изтича следващото лято. Португалецът дойде на „Армията" преди година и се утвърди като твърд титуляр. През миналия сезон записа 9 гола и 15 асистенции в шампионата. Халфът е желан и от няколко отбора в родината си.

Припомняме, че ЦСКА вече поднови договорите на други трима от титулярите си - Кристиян Малинов, Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски.

 

„Тема спорт”: Лукас Саша готов за игра след паузата

 

Халфът на Лудогорец Лукас Саша ще се завърне в игра след паузата за националните отбори. В момента той е в Лисабон, където провежда възстановителни процедури. Преди това Саша е бил в родината си Бразилия и на връщане към Европа минава за няколко дни през Лисабон. В началото на следващата седмица 28-годишният полузащитник ще поднови пълноценни тренировки. Така той ще е на линия още за първия двубой след паузата за националните отбори срещу Верея на 14 септември (петък) в Разград. Саша е в лазарета от 9 август, след като се оказа, че е счупил долна челюст, и бе опериран от д-р Дюлгеров във варненската болница "Св. Марина". Лукас получи травмата в двубоя със Зрински (1:0) в Разград, когато бе ударен в лицето.

 

„Тема спорт”: И Виктор Генев пред завръщане в Ботев

 

Още един бивш играч на Ботев Пловдив, спечелил Купата на България през 2017-а, може да се завърне в тима. Това е централният защитник Виктор Генев (29 г.). Преди година той подписа с израелския Ашдод. Канарчетата ще разговарят с клуба му за взимане под наем. Ако не стане сега, Ботев ще направи нов опит през зимата. Както е известно, наскоро при канарчетата се завърна Антонио Вутов, който през миналия сезон бе част от Левски. Част от правата му обаче продължават да се държат от Удинезе, въпреки че той подписа с канарчетата.

 

Все по-реално става завръщането на още един, спечелил Купата на България - Омар Косоко. Той вече е приел личните си условия и остават да се уточнят само детайли с настоящия му клуб Ал Фуджайра (ОАЕ). На този етап не е ясно дали арабите ще дадат Косоко под наем за 1 година, или правата на футболиста ще бъдат поделени при евентуален следващ трансфер. По този начин Ботев даде Дуде Ндонгала на румънския Политехника Яш. Канарчетата потвърдиха тази сделка.

 
Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки