Модрич е Играч на годината, Роналдо се разсърди

Португалецът не присъства на церемонията, хората му недоволни от избора на УЕФА

Модрич е Играч на годината, Роналдо се разсърди
Халфът на Реал Мадрид Лука Модрич беше избран за Играч на годината на УЕФА.
 
Това е първи подобен приз за хърватина, който беше обявен и за най-добрият футболист на Мондиал 2018, където с националния си тим завоюва сребърния медал на първенството.
 
Той спечели наградата в конкуренцията на бившия си съотборник Кристиано Роналдо и нападателя на Ливърпул Мохамед Салах.
 
През изминалия сезон Модрич стана носител на купата в Шампионската лига с Реал за трети пореден път, като в турнира се отчете с един гол и една асистенция в 11 мача.
 
В първенството на Испания през изминалата кампания той изигра 26 срещи с две попадения и шест асистенции. Играчът беше обявен и за Най-добър халф на годината.
 
Голямата новина от церемонията снощи пък бе отсъствието на суперзвездата Кристиано Роналдо. Според слуховете той не е дошъл на церемонията, тъй като е знаел кой ще е носител на приза.
 
“Изненада ни отсъствието на Кристиано, но да прави каквото иска”, заяви бившият му съотборник в Реал Мадрид Серхио Рамос, който получи приз за най-добър защитник.
 
 
В защита на Роналдо обаче се изказаха агентът му Жорже Мендеш и сестра му Катя Авейро. Мениджърът избухна грубо срещу решението на УЕФА да даде наградата за най-добър играч в Шампионската лига на Лука Модрич, а не на португалеца. 
 
“Футболът се играе между четирите линии на терена и там Кристиано спечели. Вкара 15 гола, носеше Мадрид на гърба си, за да завоюват още веднъж Шампионската лига. Просто е смешно. Срам!”, заяви агентът пред португалския Record.
 
Авейро пък публикува снимка в Инстаграм, на която е отбелязана статистиката на Кристиано и Лука от изминалия сезон в ШЛ. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки