ИСТИНАТА: ЦСКА фалирал още на 1 юли 2013-а

Чезари с любопитен разказ за случилото се

ИСТИНАТА: ЦСКА фалирал още на 1 юли 2013-а
"Силата ни е да анализираме", така започна поредното предаване "На ринга" на livesport.bg, водено от главният редактор Крум Савов. Заедно с него около микрофоните бяха собственикът на онлайн медията Лъчезар Николов-Чезари и Никола Дърпатов.
 
"Ако беше извървял пътя си, легитимният ЦСКА, истинският ЦСКА, евробоецът ЦСКА, най-титулованият клуб у нас - щеше да е на прага на "А" група", констатира Крум, след което се намеси Дърпатов.
 
"Каква "А" група с 40 млн. дългове? Да не говорим глупости. Как се взима лиценз с тези дългове? С висящи дела за - 15 точки от ФИФА? С 500 дела от знайни и незнайни герои във ФИФА?", контрира той, а Савов го попита: "Защо тогава се хвърляхте на амбразурата да защитавате всички - и Томов, и "Титан"...?
 
"Измамите по времето на "Титан" основно с участието на лицето Градев, което доведе четирима чуждеанци от Локо Пд през 2012-а и една година по-късно, след като бе сменена собствеността, пристига с фактура за 850 хил. лева. "Гърнетата" щели да му ги платят и затова не пускал фактури преди това. Венци Живков е ходил с един печат и е подпечатвал договори в опит да се вземат пари от някой идиот, който се навие да ги плати", обясни Дърпатов.
 
Тук последва много интересен разказ на Чезари за това как Александър Томов се завърна за втория си период в ЦСКА.
 
"По договор Томов пое задължения, които бяха изброени в този договор - 5.7 млн. към НАП и т.н. Г-н Томов трябваше да плати голяма част до 1 септември, за да освободят земите на "Титан"-ите в Бяла край морето. Те, "Титан", не можеха да опростят дълговете към НАП и ангажиментите, които Томов пое. 10 024 000 лв. струваше ЦСКА тогава. Другото се поемаше от "Титан".
 
Това, че Томов не успя да освободи земите, е негова вина. Каза ми да не се притеснявам и че е професор по финанси. Казах му, че отиваме към фалит, а той започна да спори с мен. Пое ангажимент да изчисти дълговете, но не го направи. Имахме разговор с Гриша Ганчев тогава, но ми се обади в един петък и ми каза "дотук съм".
 
Във вторник се видяхме с Камен Костадинов и му казах, че ще стане проблем и че ще излязат феновете. Костадинов пое ангажимент да се опита да докара Ганчев в ЦСКА, който не изпълни. Събрахме се аз, Стойчо Младенов, Дойчев, Иво Котев и им казах, че има последен вариант в лицето на Томов.
 
Той каза, че има парите и ще направи чудеса. Срещна се с "Титан" и се обади, че всичко е договорено. Гарантираше, че има 10 млн., които да инвестира в ЦСКА. Когато си на смъртно легло, нямаш много варианти... Фалитът се случи още тогава на 1 юли 2013-а", обясни Чезари.
 
Още подробности, вижте в прикаченото видео.
 
  

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки