"Герена" чака битката на непобедените

Стоянович залага на стара тактика, Берое с една промяна в състава

"Герена" чака битката на непобедените
Тази вечер Левски приема Берое на „Герена". Мачът се явява първи по-сериозен тест за сините под ръководството на Славиша Стоянович.
 
Досега при него отборът е без грешка - четири победи в четири срещи, три от които като гост, и първо място в класирането. Столичани са с напомпано самочувствие, но те ще се изправят срещу единствения друг непобеден отбор в първенството.
 
При Александър Томаш старозагорци показват стабилни игри и след три победи изостават само на 4 точки от върха.
 
Амбициите в двата клуба са големи, затова и предпоставките са за напечен двубой. Всеки ще иска да спечели, преди да излезе в кратка почивка заради стартиращия турнир Лига на нациите, в който участва и националният отбор.
 
Левски трупа точки при Стоянович, но треньорът все още има забележки към играта. Видими са и някои слабости - тимът не умее да поддържа еднакъв ритъм през целия двубой и изпуска парата в даден момент на второто полувреме. Желанието на треньора е Левски да бъде не само непобеден, но и да получи прозвището непобедим. Докато това се случи, ще трябва да хвърли доста работа.
 
Трите точки обаче са хапче, способно да задържи не само първото място, но и настроението на "Герена". Затова те ще бъдат преследвани яростно днес от сините. Те няма да изневерят на това да наложат натиск в началото, да се опитат да вземат страха на съперника и да му поведат в резултата. 
 
Очаква се Берое да започне по-дефанзивно на "Герена" и да се опитва да накаже всяка грешка на играещите нападателно при Стоянович домакини. Тимът на Александър Томаш умее да действа по този начин.
 
Завръщането на Камен Хаджиев в сърцето на отбраната до Ерол Алкан за сметка на синия юноша Георги Ангелов ще е единствената промяна в стартовия състав на зарали в сравнение с този, който отнесе с 4:0 Ботев Враца. Хаджиев, чийто нос беше счупен при гостуването на Черно море (0:0), ще носи предпазна маска. 
 
Левски и Берое се намират в добра форма. Сините ще гонят победата, за да останат колкото се може повече на върха, подлагайки на напрежение ЦСКА и Лудогорец. Старозагорци пък не крият апетитите си за място, даващо право на участие в Лига Европа. Претенциите се защитават точно в такива двубои.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки