Сензациите в пресата: Лудогорец прибира поне 2.5 млн. евро от бонуси

Славия привлича македонски национал, махнаха седалките от трибуна в Коматево

Сензациите в пресата: Лудогорец прибира поне 2.5 млн. евро от бонуси

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 1 септември:

 

„Тема спорт”: Лудогорец прибира поне 2.5 млн. евро от бонуси

 

Лудогорец вече си заработи 2.92 милиона евро с класирането си за груповата фаза на турнира. Това ще донесе и значителни допълнителни дивиденти на клуба, при това дори възпитаниците на Пауло Аутуори да не вземат нито една точка от шестте си двубоя. Орлите ще се възползват по отличен начин от големия си коефициент - 37.000. 48-те участника в групите на Лига Европа ще си разделят 84 милиона евро според коефициента. Този с най-нисък - Сарпсборг, ще прибере 71 430 хиляди евро (вторият прибира два пъти повече, третият - три пъти, и т.н.). Лудогорец е с 35 места по-напред, тоест клубът ще получи 2 500 050 евро. Най-много ще вземе Севиля - 3 428 640 евро.

Победата в групите пък е оценена на 570 хиляди евро, а равенството - на 190 хиляди. Естествено, след това всеки клуб ще получи приходи и от тв права.

 

„Тема спорт”: Махнаха седалките от трибуна в Коматево

 

По искане на полицията Ботев Пловдив махна седалките в Коматево от трибуната, където сядат най-върлите фенове на тима. Вчера служители от жълто-черните клуб демонтираха седалките от южния сектор. Така там вече няма да има седящи. Досега това се правеше само за гостуващите блокове, но в Коматево са получили предписание от органите на реда с оглед близостта на сектора до терена. Всичко това се случи ден преди сблъсъка с ЦСКА и вследствие на сигнал, подаден до полицията след дербито с Локомотив.

Драконовски мерки за сигурност взеха органите на реда за двубоя Ботев - ЦСКА днес. Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от спортната база в Коматево. От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по ул. "Коматевско шосе" и по ул."Захаридово", в отсечката до кръстовището с ул."Драговец". На изградените контролно-пропускателни пунктове в зоната на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите и ще реагират незабавно при установени нарушения на Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16.00 часа. ОДМВР - Пловдив напомня на феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

 

„Меридиан мач”: Славия привлича македонски национал

 

Славия е много близо до подписа с македонския национал Стефан Ашковски, твърди местното издание Спортком.мк. Според информация на единствения спортен вестник в западната ни съседка 26-годишният футболист, който може да играе като ляв бек и ляв халф, е предпочел „белите" като вариант за продължение на кариерата си, въпреки че е имал много други опции. Досега Ашковски играеше в холандския втородивизионен Фортуна Ситард, където се отчете с 12 гола и 10 асистенции. Македонецът бе считан за една от големите надежди на страната в началото на това десетилетие и през 2012 година подписа договор с Партизан, но „черно-белите" го преотстъпваха 5 пъти, преди да го продадат на турския Кайзери Ерджиесспор през 2016 година. По-рано през това лято Ашковски бе спряган за трансфер в друг тим от Първа лига - Ботев (Пловдив), но до сделка така и не се стигна.

 

„Тема спорт”: Скандалът с картотеките взе жертва на „Лаута"

 

Поредната кадрова промяна в Локо Пд е факт. Клубът прекрати отношенията си с администратора Неделин Петров, който си бе взел отпуск преди старта на първенството и бе обвинен, че не си е свършил работата по картотекирането на новите попълнения. В първите два мача от сезона треньорът Бруно Акрапович не можа да използва най-добрите си футболисти заради забавени жълти карти. Най-сериозно липсваше Йосип Томашевич, тъй като в тима на практика нямаше друг типичен ляв бек. От клуба търсят нов човек за този пост, след като известният привърженик Илко Дойчев, популярен като Илко фена, отказва да се ангажира за постоянно. На този етап той само ще помага на първия отбор, докато бъде намерен нов администратор. Дойчев предпочита да продължи да се занимава само с отборите от Детско-юношеската школа на черно-белите.

Припомняме, че от миналата седмица на "Лаута" има и ново пресаташе. Още в сряда пред отбора и служителите бе представена чаровната Мадлена Георгиева.

 

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки