Ботев Пд и ЦСКА готвят зрелище в Коматево

Армейците със същите 11 от разгрома над Верея, Стивън Петков стартира за пловдивчани

Ботев Пд и ЦСКА готвят зрелище в Коматево
ЦСКА гостува на Ботев Пд днес от 18:45 часа в 7-ия кръг на Първа лига. Армейците отново покачват скоростта, след като в предишния мач разбиха Верея у дома (4:0).
 
Канарчетата пък вървят на зигзаг от началото на сезона и на свой терен не играят успешно - загубиха с по 0:1 от Левски и Локо Пд, като в Коматево победиха единствено Етър (2:0). Пловдивчани обаче са амбицирани за втори пореден път да препънат ЦСКА у дома, след като спечелиха с 2:1 в края на април.
 
Двата отбора са готови да направят зрелище на терена, като канарчетата няма да се затварят в глуха зашита, а армейците прагматично ще търсят голове. Те бързо се превърнаха в най-резултатния тим в елита с 13 гола за 6 мача, а са и с най-малко допуснати - 2. Все пак за ЦСКА трябва да има и сигнална лампа, тъй като този сезон под ръководството на Ел Маестро загуби 3 от 4-те си гостувания извън София - 0:1 от Рига, 1:2 от Копенхаген и 0:1 от Лудогорец, като победи единствено Адмира (3:1).
 
В групата на ЦСКА за визитата в Коматево попаднаха 18 играчи. Готов да се завърне на терена е крилото Жоржиньо, който отсъства 20 дни заради травма в глезена. Той може да се появи след почивката. В лазарета още дълго ще са Жеферсон и Енрике.
 
В плановете на Нестор Ел Маестро за двубоя с Ботев Пд не попаднаха Китанов, Стойчо Атанасов, Гълъбов и Антов. Последният нито е контузен, нито бе ангажиран от юношите на червените до 19 г., които снощи играха срещу Дунав в Русе, но въпреки това отпадна от сметките. Антов обаче от днес е на лагер с националния отбор до 19 г. Очаква се Ел Маестро да заложи на същите 11 от разгрома над Верея. 
 
В състава на Ботев Пд пък се очаква само една промяна спрямо успеха с 2:0 над Витоша Бистрица. Сред титулярите ще се завърне талисманът Стивън Петков, който ще замени Диого Кампос на върха на атаката. 23-годишният нападател не бе пълноценен в последните 20 дни заради травма в ахилеса, но вече е напълно възстановен.
 
Той се разписа по веднъж и в двата си мача за канарчетата срещу ЦСКА - през тази пролет. Петков направи добър старт на сезона с 3 гола в първите 4 участия. Стивън има 31 мача и 18 гола в елита, откакто премина в Ботев през миналото лято, и то само за 1300 минути на терена.
 
На линия за пловдивчани отново е централният защитник Димитър Пиргов, който обаче няма да стартира днес. Заради травма той не е играл от началото на сезона.
 
През миналия сезон Ботев може и да победи ЦСКА у дома, но на 30 юли 2017 г. бе разбит с 2:6 от армейците. Стадионът в Коматево отваря врати днес в 16:30 часа, а феновете на армейците ще могат да си закупят билети на място.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки