Джокович и Федерер все по близо до сблъсък на US Open

Чилич обърна мач след два сета пасив, Зверев е аут

Джокович и Федерер все по близо до сблъсък на US Open
Победителят през 2011 и 2015 година Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.
Поставеният под номер 6 Джокович постигна първата си рутинна победа на "Флашинг Медоус" за сезона след 6:2, 6:3, 6:3 срещу французина Ришар Гаске след малко повечe от два часа игра.
 
Шампионът от "Уимбълдън" загуби по един сет в първите си две срещи в Ню Йорк, но този път беше безапелационен, записвайки 13-и успех в 14 мача срещу Гаске.
 
"Без съмнение това беше най-добрият ми двубой досега в турнира и въобще в сезона на твърди кортове след "Уимбълдън". Играх на много високо ниво от първата точка. Много, много съм доволен", коментира белградчанинът, който не допусна пробив и пласира 32 печеливши удара.
 
Гаске направи цели 47 непредизвикани грешки, което допринесе за 11-ото му поредно поражение от Джокович.
 
Следващият съперник на сърбина ще бъде Жоао Сауза (Португалия) , който елиминира номер 17 Люка Пуй (Франция) със 7:6(5), 4:6, 7:6(4), 7:6 (5).
 
"Той е боец. Няма да ти даде лесно победата, трябва да си я заслужиш...Доволен съм, че не трябваше да играя прекалено дълго днес, за да мога по-бързо да се възстановя. Ясно е, че съм абсолютен фаворит срещу Жоао, но в същото време трябва да запазя концентрация и ниво на тениса, което показах. Ако това стане, шансовете ми да спечеля са добри", коментира сърбинът.
 
Джокович се приближи на победа от мечтан четвъртфинал срещу петкратния шампион и номер 2 в схемата Роджър Федерер (Швейцария).
 
Федерер се справи с австралиеца Ник Кириос с 6:4, 6:1, 7:5, а в четвъртия кръг ще се изправи срещу друг австралиец - Джон Милман, който елиминира Михаил Кукушкин (Казахстан) с 6:4, 4:6, 6:1, 6:3 и записа рекордно класиране на Откритото първенство на САЩ.
 
 
Поставеният под номер 4 Александър Зверев (Германия) пък претърпя ново ранно разочарование на "Флашинг Медоус". Той за първи път игра в трети кръг, но загуби от сънародника си Филип Колшрайбер с 6:7(1), 6:4, 6:1, 6:3, след като допусна 53 непредизвикани грешки срещу 34-годишния ветеран.
 
Колшрайбер ще направи опит за първи път да стигне до четвъртфиналите на "Флашинг Медоус", като в четвъртия кръг ще се изправи срещу финалиста от 2014 година и номер 21 в схемата Кей Нишикори (Япония). Нишикори елиминира номер 13 Диего Шварцман (Аржентина) с 6:4, 6:4, 5:7, 6:1.
 
Шампионът през 2014 година Марин Чилич (Хърватия) направи невероятен обрат и отстрани 19-годишния Алекс дьо Мино (Австралия) с 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5. Двубоят продължи до 2:22 часа сутринта местно време и остана само на 4 минути от рекорда за най-късно свършил двубой от 1993 година между Матс Виландер и Микаел Пернфорс.
 
Поставеният под номер 7 Чилич навакса ранен пробив пасив в решаващия пети сет, като със серия от четири поредни гейма стигна до 5:2. Той пропусна пет мачбола в осмия гейм, а след това още един при
 
5:4, когато сервираше. Все пак хърватинът реализира нов пробив, за триумфира със 7:5.
 
В четвъртия кръг той ще играе срещу десетия поставен Давид Гофен (Белгия), който би Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:4, 6:1, 7:6(4).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки