31 екипажа тръгват в рали "Стари Столици"

Лидерите в шампионата потеглят с №3

31 екипажа тръгват в рали "Стари Столици"
Тридесет и един екипажа заявиха своето желание за участие в тазгодишното 49-то издание на рали "Стари Столици" - трети кръг от националния рали шампионат на България.
 
Под номер едно ще стартира екипажа на шампионите за 2017 Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. Варненско-шуменския тандем ще се бори в битката за победата при автомобилите с един двигателен мост с добре познатото Peugeot 208 R2. След тях с номер две ще стартира екипажът на ART Racing Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX).
 
Третия състезателен номер ще бъде даден на лидерите в шампионата и победители в първите два кръга Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, които ще стартират с уникалният си автомобил Skoda Fabia R5.
 
Сред фаворитите за победата отново присъстват миналогодишните победители Георги Василев и Стефан Добрев, които се очаква да допринесат за една интересна битка в челото.
 
Едно от големите разочарования е липсата на миналогодишния вицешампион Григор Гиргоров, който за съжаление няма да участва в 49-тото издание на Рали "Стари Столици" поради здравословни проблеми на неговия навигатор Петър Сивов. 
С пети състезателен номер на вратите пък ще бъдат лидерите от купа Е Калин Бенчев с навигатор Александър Спиров (Subaru Impreza N14). Те ще имат добра конкуренция в най-многоброен клас в лицето на Георги Янков/Цветан Балджиев (Subaru Impreza) и Ясен Обретенов/Калоян Шантанов (BMW E30).
 
Сред дълга пауза поради възстановяване на своя автомобил в Шумен ще пристигнат и носителите на наградата на купа „Тодор Славов“ за сезон 2015 Станислав Владимиров Чавдар Събев. Двамата за съжаление пропуснаха първи два кръга от шампионата след инцидент на рали спринт „Драново“ в края на месец май.
 
В едномаркова шампионат на Motorsport Academy ще старат само два екипажа – Адам Всетлунд/Дите Камерсгард и Денис Станчовски/Младен Карчев.
 
По традиция 49-тото издание на рали „Стари Столици“ ще започне днес с церемониален старт от 12:30, веднага следван от четири специални етапа,с ред които е и атрактивния градски етап в центъра на гр. Шумен. В неделя екипажите ще преминат през още пет специални етапа, като общата състезателна дистанция на надпреварата е от 81 километра.

 

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

Елхово приема национален мотокрос старт

Надпреварата е през март

Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Родният ни пилот във Формула 3 набира средства, за да спонсорира развитието си

Продължава набирането на средства за пилота Никола Цолов

Вижте къде може да подпомогнете талантливия българин

София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки