Сензациите в пресата: Косоко в Пловдив от днес, Ботев вади нов договор за талант

Още няма сделка за премиите на националите, ветеран ще замести Ивков в управата на Левски и още…

Сензациите в пресата: Косоко в Пловдив от днес, Ботев вади нов договор за талант

Сензациите в пресата днес, вторник, 04.09.2018 година:

„Меридиан Мач“: Косоко почва в Ботев (Пд) от днес

Омар Косоко трябва да се присъедини към Ботев (Пд) днес, научи „Меридиан Мач“. В клуба очакваха нападателят да пристигне в България снощи. Припомняме, че Косоко се завръща на Колежа без пари, след като от клуба заявиха, че трансферът е възможен единствено, ако той скъса договора си Ал Фуджайра. „Остава още малко от обследването на стадион „Христо Ботев“. За финансирането на строежа не мога да говоря, трябва да се обърнете към Георги Самуилов, който осигурява парите. По най-оптимистични данни строежът на „Колежа“ трябва да завърши на 31 март 2020 година“, обясни президентът на клуба Иван Йотков пред Канал 3. Той разкри още, че треньорска смяна никога не е стояла на дневен ред и Николай Киров има пълната подкрепа на ръководството. Йотков говори и за задълженията на клуба. Според него те не са драматични и привържениците на Ботев няма от какво да се притесняват.

„Тема спорт“: Друг ветеран ще замести Ивков в „синята“ управа

Кирил Ивков ще има наследник от средите на ветераните в управата на Левски. Бившият защитник на „сините“ подаде оставка като член на Надзорния съвет. Днес на годишното Общо събрание, което ще се проведе в Сектор А на стадион „ВИВАКОМ Арена Георги Аспарухов“, ще бъде избран заместник на Ивков. Той също ще е добре познато име от историята на клуба. Обсъждат е бил и вариант за човек извън „Герена“, но той е бил отхвърлен, твърдят запознати. Освен това акционерите ще бъдат запознати и с изготвения от ръководството и феновете план за развитие на Левски, които след това ще бъде подложен на обсъждане и гласуване. Събранието първоначално бе насрочено за 14 август, но по обясними причини не се проведе на този ден, а по закон „сините“ бяха заявили и резервна дата - 4 септември.

„Меридиан Мач“: Още няма сделка за премиите на националите

Футболистите от националния отбор на България все още не знаят дали ще имат премии от БФС за евентуално успешно представяне в Лигата на нациите. Играчите и ръководството на футболната ни централа все още не са обсъждали темата. Според информация на „Меридиан Мач“ БФС няма да дава отделни премии при победи в този нов турнир, а футболистите ще имат бонуси, ако се класират на европейското първенство.

„Тема спорт“: Ботев Пд вади нов договор за талант
Ръководството на Ботев Пловдив ще предложи нов договор на таланта Кристиан Димитров. Настоящият контракт на 21-годишния централен защитник изтича през лятото на 2019-а. Това означава, че от януари младокът ще е свободен да преговаря с всеки клуб. Така, ако от Ботев не искат да изпуснат талантливия бранител без пари, ще трябва да побързат. Това реално ще е трети контракт за Димитров.

През 2015-а той подписва първия си професионален договор, а през 2017-а преподписва за 2 години. От началото на кампанията младокът е несменяем титуляр за канарчетата и безспорно е откритието в Първа лига до момента. През пролетта на 2018-а той бе под наем в Монтана, където израсна много.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки