Николай Учиков: Готови сме за световното! (ВИДЕО)

Очаквам пълни трибуни срещу Финландия, надява се волейболистът

Николай Учиков: Готови сме за световното! (ВИДЕО)
Мъжкият национален отбор по волейбол постигна убедителна победа в последната си открита контрола преди началото на световното първенство!
 
Съставът, воден от селекционера Пламен Константинов, надигра Египет с 3:0 (25:18, 26:24, 25:19) в Двореца на културата и спорта във Варна. След последната точка двата тима изиграха още един гейм, в който „лъвовете“ се наложиха с 25:19. 7 точки за успеха отбеляза диагоналът Николай Учиков.
 
„В първата контрола с Египет нещата ни се получиха. Бихме хубав сервис, посрещахме добре. Играхме много добре на блок и защита, което е много важно, така че подобряваме значително показателите. На прага сме на световното вече и мисля, че направихме добра подготовка.
 
Имахме време и тук във Варна отделихме достатъчно време да тренираме, да изчистим някои грешки, които допускаме. Контролите със сигурност помагат да се доусъвършенстват някои неща още и мисля, че сме готови“, заяви опитният състезател.
 
„Искрено се надявам да са пълни трибуните на мача с Финландия. Това е нещо, което като емоция мисля, че няма да може да се изпита втори път. Пожелавам си хората да са тук, да ни подкрепят, да успяваме да ги зарадваме максимално, да покажем нашата игра и се надявам на едно добро представяне“, добави Учиков.
 
Състезателите ни се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.
 
Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.
 
Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.

 

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки