Георги Сеганов - Младият диригент

Разпределителят е достойна смяна на Георги Братоев

Георги Сеганов - Младият диригент
Остават само няколко дни до началото на световното първенство по волейбол, на което домакин е България, съвместно с Италия, а българската федерация по волейбол продължава своята поредица - „ЛЪВОВЕТЕ“, НА КОИТО РАЗЧИТА БЪЛГАРИЯ!
 
Днес наред е човекът, който нямаше избор и по най-бързия начин трябваше да се превърне в основа на всяка атака на националите. Постът разпределител е сред най-отговорните в националния отбор.
 
От него до голяма степен зависи цялостната игра на волейболистите. Изискват се отлични организаторски способности, точност и бърза мисъл. Същевременно, изключително важен фактор са качества като смелост и характер! А той ги притежава.
 
Представител на по-младото поколение, на 25 години, демонстрира не само отлични умения, но и увереност. Действа без колебания в трудни ситуации. Това го наложи като един от основните разпределители на „лъвовете“ . Представяме ви Георги Сеганов.
 
Георги Сеганов е роден на 10 юни 1993 година в Разлог и е висок е 195 сантиметра. Юноша на ЦСКА, където играе до излизането си в чужбина. Уменията му привличат погледите на чуждите специалисти. Първия му трансфер е в Италия - облича екипа на Аргос Волей (Сора), където остава два сезона. За предстоящия сезон 2018/2019 Георги Сеганов ще играе в турския Малие Милие (Пиянго).
 
Впечатлен от качествата му, селекционерът Пламен Константинов започна да го налага, като Сеганов бе неизменно сред титулярите на представителния ни тим в последните сезони.
 
 
Сеганов не изпусна своя шанс, като още през 2016 година блесна и бе избран за най-добър разпределител на силния турнир „Хуберт Вагнер“ в Полша. През това време натрупа опит и доразви класата си.
 
През този сезон, в отсъствието на Георги Братоев, се превърна в неизменен титуляр. Сега той ще бъде главен диригент на националите за световното първенство. Върху него се стоварена изключително голяма отговорност и напрежение.
 
Същевременно за него това е истинска гордост, а той е изпълнен с желание да се докаже пред родната публика и да заслужи овации и признание на свой терен. Овации от цял свят. Овации за синонима на млад и много талантлив разпределител от световна величина. Овации за новия български диригент Георги Сеганов.

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки