Радост в ЦСКА: Бразилска звезда е пред завръщане

„Червените“ вадят български паспорт на Енрике

Радост в ЦСКА: Бразилска звезда е пред завръщане

ЦСКА е задействал процедура по издаването на български паспорт на крилото Енрике Рафаел (25 г.), пише "Тема Спорт".

Армейците са входирали документацията по-рано през седмицата.

До края на годината се очаква всичко да бъде финализирано и бразилецът да получи българско гражданство.

Това не означава, че той ще може да играе за националния отбор, но една от квотите извън ЕС в отбора ще отпадне.

ЦСКА е избрал да извади паспорт на Енрике по няколко причини. От една страна, през лятото той подписа договор с клуба за 3 години.

От друга, крилото е адаптиран към родното първенство, а и паспортът от страна в ЕС улеснява евентуален негов трансфер на Стария континент.

В момента армейците имат 4-ма чужденци извън Европейския съюз и един от тях трябва да остава извън групата - това са бразилците Мауридес, Евандро, Енрике и Жеферсон.

Последните двама обаче са в лазарета и засега няма дилема кой да не попада сред 18-те. Към началото на ноември обаче и четиримата ще са на разположение на Ел Маестро и това би могло да се превърне в проблем.

Процедурата по издаване на български паспорт не е нова нито за ЦСКА, нито за родното първенство. По същия начин преди година наше гражданство получи звездата Фернандо Каранга.

А в Лудогорец има 4-ма чужденци, които са с български паспорти - Ренан, Натанаел, Вандерсон и Марселиньо. За да може тези футболисти да играят за националния ни отбор обаче, трябва да са прекарали 5 години без прекъсване в страната.

В момента Енрике се възстановява от счупена ключица. Той беше привлечен в ЦСКА преди година, като тогава бе под наем за един сезон от Атлетико Минейро. Кривото се понрави с изявите си и армейците придобиха правата му през това лято.

Енрике записа 22 мача и 4 гола в Първа лига, но заради травмата си този сезон още не е играл в първенството. Той започна срещу Рига на "Армията" (1:0), а на реванша в Латвия се появи като резерва и бе контузен в хода на двубоя.

Бразилецът ще започне индивидуални тренировки през тази седмица, но вероятно до края на паузата за националните отбори няма да е подновил пълноценни занимания.

Енрике има известни шансове да се завърне на терена за вечното дерби, което ще е в уикенда на 29-30 септември. Той премина редица процедури, след като счупи ключица на 19 юли и дълго време носеше шина.

Играчите на ЦСКА подновяват тренировки днес следобед след 3 дни почивка. Цялата подготовка по време на паузата ще премине в Панчарево. Контрола не е планирана, тъй като заради редицата повиквателни наличните полеви футболисти са едва 10 плюс двама вратари - Черниаускас и Стипица.

Към тима ще се присъедини десният бек Борис Секулич, който първоначално получи повиквателна за националния на Словакия. Впоследствие обаче се оказа, че той е само в разширения списък и на този етап селекционерът Ян Козак няма да разчита на него.

Доскорошният трети вратар на ЦСКА Георги Китанов пък ще стартира занимания с Черно море от днес. Той се завърна на "Тича" под наем до края на годината. Китанов бе привлечен на "Армията" през 2016 г. именно от вар

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен (ВИДЕО)

„Показахме, че искаме в челната шестица“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки