Сензациите в пресата: Лудогорец пипа Брандао с пинсета, ВИП истерия за Кобрата

Звездата на Словения извън състава заради капитанската лента, Септември гласува доверие на Ники Митов и още…

Сензациите в пресата: Лудогорец пипа Брандао с пинсета, ВИП истерия за Кобрата

Сензациите в пресата днес, сряда, 05 септември 2018 година:

„Тема спорт“: Лудогорец пипа Брандао с пинсета

В Лудогорец смятат да подходят много внимателно с новата си звезда Жуниор Брандао, който е и последната покупка на родния шампион. За подписа на тарана „орлите“ се пребориха с бразилския гранд Сантос и върху него се възлагат огромни надежди. Лудогорец плати за правата на Брандао 1,5 милиона евро на Атлетико Гоянензе, който запази и сериозен процент при следващата му продажба според медиите в страната.

Българският шампион ще обгрижва внимателно нападателя, който може да не се появи скоро в игра или поне не в първенството, а ще бъде гласен за дебюта на отбора в групите на Лига Европа срещу Леверкузен в Разград. На Брандао ще му трябва и малко по-дълга адаптация, тъй като това е първи престой за него в Европа и в клуба не са сигурни как ще му понесе по-агресивният и контактен футбол тук.

От щаба на „орлите“ са доволни, че по време на паузата в първенството може да се наблегне на специална работа за по-бързата му аклиматизация, за която много ще се разчита на треньора Паулу Аутуори и на големия брой бразилци в отбора. Самият Брандао се закани, че ще започне да вкарва много в България, но той очевидно трябва да прояви по-голямо търпение. Бразилецът трябва да замени поляка Якуб Швиерчок, който изпадна в немилост в отбора и на когото определено му се търси нов клуб.

„Тема спорт“: Звездата на Словения извън състава заради капитанската лента

Звездата на Словения Ян Облак няма да е на разположение за двубоите с България утре от 21:45 часа и с Кипър на 9 септември. Първоначално бе обявено, че вратарят на Атлетико Мадрид е отказал поканата заради лека контузия. Той предпочел да се възстановява в Испания, а и от клуба му не били склонни да го пуснат в националния с травма. Медиите в Словения обаче твърдят, че причината за отсъствието на Облак е съвсем друга. В местната преса се съобщава, че вратарят е влязъл в конфликт със селекционера Томаж Кавчич. Като най-разпознаваемо име в състава Облак смятал, че трябва да е капитан на Словения. Треньорът обаче даде лентата на най-опитния, останал в отбора - левия бек Боян Йокич. 32-годишният играч на руския Уфа има 90 участия и 1 гол за Словения. "Ян е специален човек и професионалист и той най-добре знае дали има болки от контузия или не - коментира Йокич. - Аз вярвам, че той наистина е с травма. Искаме да се възстанови бързо и да се върне скоро в селекцията. Не мисля, че причината Облак да не е тук е в капитанската лента. Капитанът е само един, йерархията в селекцията трябва да е ясна, винаги е била такава", заяви Йокич, с което показа недвусмислено, че няма да се откаже от лентата в полза на Облак. Очаква се вратарят да направи изявление за отсъствието си след мачовете на словенците с България и Кипър. 

„Меридиан мач“: ВИП истерия за Кобрата
Истерията около мача на Кубрат Пулев с Хюи Фюри, който трябва да се състои на 27 октомври в София, вече започна да набира скорост. Засега обаче тя е само сред по-заможните привърженици на бокса, които разграбиха само за ден ВИП местата край ринга в зала „Арена Армеец“. Както е известно, билетите там са най-скъпи - 300 лева. Продажбата на билети за мача стартира в понеделник в полунощ, а вчера до 17.00 часа бяха останали непродадени само 60 ВИП места, които до късно снощи със сигурност щяха да бъдат заети. Както е известно, билетите за мача в 15-хилядната зала са с цени от 20, 30, 60, 70, 80, 100, 200 и 300 лв. Засега продажбата на останалите места не е така активна, но с наближаване на двубоя, който ще определи съперника на Антъни Джошуа за титлата във версия IBF, тя със сигурност ще нарасне.

„Тема спорт“: Септември гласува доверие на Ники Митов

Ръководството на Септември София е гласувало доверие на старши треньора Николай Митов, който остава начело на тима. Столичани записаха четири поредни загуби, което разклати стола на наставника. Засега обаче той ще продължи да води отбора. След паузата на Септември предстои тежко гостуване на Берое. "Истина е, че има проблем в тима, липса на резултати, но вярваме, че именно Николай Митов ще реши тези неща и отново Септември ще започне да печели мачовете си", каза изпълнителният директор Кристиян Добрев пред БНР. Той увери, че всичко в клуба е наред, няма забавяне на премии и заплати, а футболистите трябва да мислят единствено за доброто си представяне. "Вярвам, че след паузата в шампионата ще изглеждаме по-добре", добави Добрев.
Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Димитров: Този отбор има големи възможности

Победата е плод на много работа, обяви селекционерът на младежите

Героят в Полша: Не сме далеч

Марин Петков си пожела участие на Евро 2025

Илия Груев е с контузия в глезена, утре минава прегледи

Халфът на Лийдс е с травма след мача с Азербайджан

Светослав Вуцов: Трябва да сме по-уверени в качествата си

Вратарят смята, че с натрупването на умората е спаднала и концентрацията у целия отбор

Алекс Петков: Изпуснахме победата, защото не издържахме

„Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля“

Антов: Всеки от нас даде всичко от себе си

„Не успяхме да удържим успеха в края“

Филип Кръстев: Равенството е закономерно

„Всеки един от нас трябва да се развива и да става по-добър в клубния си тим“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки