Славиша Стоянович: Дойдох в Левски случайно, бях пред договор с друг клуб

"Клубът е като Цървена звезда, Габриел Обертан е най-голямата звезда в българския футбол", обяви специалистът

Славиша Стоянович: Дойдох в Левски случайно, бях пред договор с друг клуб

Словенският специалист Славиша Стоянович заяви в интервю за siol.net в родината си, че е отхвърлил две оферти, за да поеме Левски.

 

"Всичко стана напълно случайно. Бях близо до договор с клуб от Северна Европа. Оставаше да уточним последните детайли, когато ми се обади мениджър от България. Представи ми офертата на Левски и тя ми хареса. Бързо се договорихме, буквално за два дни. Говорих и с президента на клуба (Спас Русев) и той ми обясни визията си. След това нямах никакви съмнения.

 

Не искам да коментирам името на клуба, с който бях близо до договор. Те разбраха моето решение. Интересното е, че малко преди да подпиша с Левски, получих и още едно интригуващо предложение, но вече се бях разбрал с президента на Левски и реших да спазя думата си", обясни Стоянович.

 

Той стартира много убедително в българския футбол, като Левски постигна пет поредни победи под негово ръководство и оглави класирането в Първа лига.

 

"Направихме добър старт. Спечелихме пет поредни победи, три от които в гостувания. Беше доста трудно. Но мислим мач за мач. Шампионатът едва сега започва. Най-важното е играчите да повярват във вижданията ми и начина ми на работа и да следват указанията. 

 

Все още сме в началото. Имаме още много работа. Предстоят ни и големите дербита с ЦСКА и Лудогорец. От много време съм във футбола, така че не летя в облаците. Еуфорията е забранена.

 

В последния ни мач победихме Берое. Имаше много публика. Атмосферата беше страхотна", заяви той. Стоянович очаква тежка битка за титлата с Лудогорец и ЦСКА.

 

"В България има доста добри отбори. Шампионът Лудогорец има 12 бразилци и чернокожи играчи, ЦСКА също има много чужденци и национали. Битката за титлата ще бъде тежка, ще караме стъпка по стъпка", каза словенецът. Той е доволен от условията в Левски, но е наясно, че предстои много работа. 

 

"Като във всеки първи сезон на ново място е трудно и изискващо, защото трябва да организираш нещата, да поставиш нови основи и да въведеш нова философия, но пък от друга страна съм доволен от условията в София. Свиквам бързо, защото футболът много прилича на този в Белград, а и езикова бариера почти няма, защото разбирам много от българския", каза Стоянович.

 

"Левски е абсолютен гранд и това може да бъде видяно на всяка крачка в България. Отборът има много привърженици, които са изключително ентусиазирани. Доста си прилича с Цървена звезда. Още повече, че феновете поддържат добри връзки със Звезда. Те знаят, че съм бил треньор там, а това че съм спечелил и титлата, значи много за тях", каза още той.

 

Стоянович смята, че Габриел Обертан е най-голямата звезда в българския футбол. 

 

"Габриел Обертан е най-голямата звезда в Левски и може би в целия български клубен футбол. Неговата биография е феноменална. Бившите му клубове казват всичко. Той се чувства добре в Левски", каза той.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки