Мирела Демирева ще почива със световното в „Арена Армеец"

Скачачката пропуска зимния сезон, иска титла от Доха

Мирела Демирева ще почива със световното в „Арена Армеец"

Мирела Демирева ще използва част от почив­ката си, за да гледа све­товното по художестве­на гимнастика в „Арена Армеец". Това призна най-добрата ни атлетка. Вероятно ще отиде и на море в Гърция. Но плановете започва да прави в четвъртък.

Сезонът приключи за европейската вицешампионка в скока на висо­чина, след като изкълчи глезен в Германия. За­ради това тя отказа мя­стото си в отбора на Европа за междуконтиненталната купа в Острава през уикенда.

Мирела със сигурност пропуска и зимния се­зон, когато има евро­пейско първенство в за­ла. Причината е във фак­та, че световното пър­венство е в Доха (Ка­тар) и ще бъде чак през октомври, за да паднат малко температурите.

„Трудно ще мога да поддържам форма тол­кова дълго време, ако решим да скачам и през зимата. Заради това почти си­гурно пропускам този сезон, но още не сме го­ворили с треньора. Ве­роятно това ще стане през октомври", допъл­ни Мирела.

Вместо Мирела за Европа ще скача трета­та от континенталното първенство Мари-Лауренс Юнгфлейш (Гер­мания).

Руските атлетки Мария Абакумова и Татя­на Лебедева окончател­но загубиха делата си в арбитражния съд и така получиха наказания за положителни проби от олимпиадата в Пекин и световното първенство в Дегу. Лебедева, която е све­товна рекордьорка в тройния скок, губи сре­бро от игрите в Китай, както и титла от пър­венството на планетата в Корея.

Това бе очаквано, след като те бяха хвана­ти по време на повтор­ната проверка на про­бите от състезанията с туринабол, изкуствен стероид, използван още по времето на ГДР. До­казателствата се оказа­ха достатъчни, за да бъ­дат декласирани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки