Никола Спасов: Трябва да довърша това, което започнах

Царско село ще е голям дразнител, атаките на Локо Сф и Монтана са безпочвени

Никола Спасов: Трябва да довърша това, което започнах

В края на миналата годи­на Никола Спасов напусна из­ненадващо Царско село. 59-годишният специалист пое казахстанския Казъл Жар, но след 6 месеца си тръгна от там доста разочарован. Спа­сов остави тогава Царско село със солиден аванс на върха във Втора лига, но при Веселин Великов той бе сто­пен и Ботев Враца влезе ди­ректно в елита. А столича­ни, начело вече с Вили Вуцов, загубиха и баража с Дунав Ру­се. През лятото обаче Вуцов напусна и босът на царете Стойне Манолов отново по­вика Никола Спасов. Подобно на есенния дял през миналия сезон и сега отборът започ­на ударно в шампионата. За всичко това и скандалите в последно време във Втора лига "Тема Спорт" потърси за интервю носителя на Ку­пата и Суперкупата на Бъл­гария с Черно море за интер­вю.

Г-н Спасов, 6 победи от 6 мача, очаквахте ли такъв си­лен старта на сезона за Цар­ско село?
- Много се радвам, че сме първи, и то с добра игра. Сре­щу Черноморец Балчик (4:2) изиграхме най-силното си пър­во полувреме. Още на почи­вката направихме голяма раз­лика - 4:1, въпреки че мачът тръгна лошо, вкараха ни в първата минута. Не съм дово­лен от второто полувреме, защото имаше отпускане и подценяване на ситуации. Въ­преки голямата разлика нямах­ме право да правим такова нещо. И това не ми хареса. Иначе всичко е нормално и на­чалото е много добро. Очаква­но или не, факт е, че продъл­жаваме без загуба.

Как ще коментирате пред­ставянето на конкурентите, които направиха доста греш­ни стъпки?
- Това са неща, които се случват в наша полза. Нормал­но е да съм доволен, че съпер­ниците ни губят точки. Засега всичко се развива така, че да мога да довърша това, което започнах преди година с Царско село, а именно класиране за Първа лига. След като всичко в Казахстан свърши, много съжалих за това, което направих. Но в крайна сметка опитах нещо ново, различно. Не се по­лучи, но добих опит. Всяка смя­на на отбор ме прави по-силен. Въпреки че в Казахстан не се развиха нещата така, както аз исках.

Остават броени часове до края на трансферния прозо­рец. Очаквате ли нови попъл­нения?
- Ние на практика имаме много малко футболисти. И ако имаме възможност да взе­мем някой по-добър от тези играчи, с които в момента раз­полагаме, ще го направим. На­шата група е доста лимитира­на - 21 футболисти, заедно с вратарите.

Има ли истина в информа­цията за евентуалното прив­личане на Владимир Гаджев?
- Честна дума, не зная абсо­лютно нищо. Нямам идея дали ще го вземем. Аз лично не съм контактувал с него.

Как би се вижда нивото на футбола у нас близо година по-късно?
- В Първа лига нещата, осо­бено в Левски и ЦСКА, са на по-високо ниво. В Берое са подоб­рили играта си с една идея. Другите - Черно море, Ботев Пловдив, Локомотив Плов­див... държат същото ниво. На Лудогорец този път ще му е по-трудно в битката за тит­лата. Ще е малко по-оспорвано. Във Втора лига кандидати­те за първите места продъл­жават да са много въпреки някои негативни резултати. То­ва, че направихме разлика в първите шест мача, не озна­чава, че ще ни бъде лесно тепърва очаквам тежки мачове - с Монтана, с Арда, а и не само с тях. Отборите винаги са играли с респект и на предела срещу нас. Определено сега ще сме по-големи дразнители и ще ни бъде трудно.

Не тръгнаха ли ЦСКА 1948 и Арда с прекалено големи кош­ници като новаци?
- Това си е техен проблем. Имат всякакви възможности и като финанси, и като играчи. Ще бъдат силни въпреки по-не­убедителното начало. Поеха ги треньори с опит - Петко Петков и Стойчо Стоев, което е важен момент. Ще вдиг­нат нивото си с тях.

Как ще коментирате ата­ките от страна на Локомо­тив София и заплахата на Иван Василев да извади отбо­ра?
- Безпочвени са. Аз мисля, че ако трябва някой да е недово­лен от съдийството на мача с Локо София, то това сме ние. Защото имаше три спорни по­ложения за дузпа за нас. А в си­туацията, за която те пре­тендират, няма нищо близо до това да се нарече дузпа. Ма­чът беше равностоен. Локомо­тив си изпусна положенията. Не зная защо не се сърдят на се­бе си в крайна сметка. Аз нямам нищо против Локо София. Там се създадох като футболист.

Кметът на Монтана пък ви обвини, че имате гаранти­рани 18 точки от Литекс, Струмска слава и Несебър. Как гледате на това твърдение?
- И това са безпочвени не­ща. Абсолютни глупости и ми е много обидно Така се обезценява моята работа и тази на футболисти­те. Не се чувствам много при­ятно, като ни обвиняват по този начин. Няма смисъл от такива безпочвени атаки. Ко­гато нямаш факти, по-хубаво си мълчи. Излишно се нагнетя­ва напрежението. Но това не­що си е практика в България, което е адски неприятно. Пре­ди всеки мач и някакви атаки срещу клубове, съдии, футболи­сти. Измислени истории. Аз съм за това, всичко да се реши на терена и който е по-добър, да спечели.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки