Жорди Алба пред Камата: Чест е да съм съотборник с Меси

Раздадох се много на тренировките, но имам и късмет с асистенциите и головете, доволен е един от лидерите на Барселона

Жорди Алба пред Камата: Чест е да съм съотборник с Меси

Христо Стоичков често говори с актуалните световни футболни звезди в качеството си на журналист от ТВ гиганта „Унивижън“. Камата интервюира един от най-важните играчи на Барселона и го подари на зрителите на предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Това е сърцатият Жорди Алба, който дори и не е мислил, че може да се раздели с любимия „Камп Ноу“.

 

- Жорди, много благодаря за това, че си с нас! Една цяла година пълна с надежди: 2018 година, а ти играеш с номер 18 на гърба. Как си?
- Удоволствие е да съм с теб, Христо. Чувствам се наистина добре, много сме доволни всички в отбора. Мисля, че засега сезонът върви по план. Едва ли може да се желае повече. Остава много още до края, но в момента всичко е окей. Настроението е страхотно и дано да имаме успехи в Барселона и в личен план.

 

- Започна като нападател, а сега си един от най-добрите защитници на света, но това е само привидно. Човек трябва само да погледне головите ти асистенции и веднага ще разбере, че имаш повече от някои нападатели. Най-вече към Лео. Пробив отляво, даваш му пас и той вкарва...
- Да, наистина започнах като нападател. После като ляво крило, дясно крило и заради натиска на съотборниците, отидох като ляв бек и съм благодарен на всички. Като гледам атаката ни и в Барселона и в националния отбор, си мисля, че със сигурност нямаше да съм в нападението на нито един от двата отбора. Много се раздадох в тренировките в началото на тази календарна година в сравнение с всички предишни. Освен това наистина имам късмет с асистенциите и головете, които са доста повече в сравнение с миналите години.

 

- Как се разви приятелството ви с Лео във времето? Всеки ден заедно, тренировки, мачове. Изкушавам се да попитам и теб като някои други звезди на Барса - има ли два различни периода в кариерата ти - един преди и след Меси?
- Винаги се търсим един друг. Неговият профил на играч, който може да атакува и отдясно, и отляво е отработен до перфекционизъм. Аз пък много обичам да нахлувам от втора линия. Затова едва ли не постоянно се търсим и си подаваме доста често. Винаги виждам всички съотборници, но признавам, че комбинацията с него носи по-голяма изненада и опасност за противника. За мен е истинска чест да бъдем съотборници. И освен, че играя заедно с най-добрият играч в света, аз имам привилегията той да ми е приятел. Бих казал уникален приятел. И съм много щастлив, че с него си споделяме всичко.

 

- Виждам те истински щастлив! Преминал си през толкова неща във футбола, още от дете, но днес вече имаш и нови усещания и трепети – тези на баща. Всичко се променя, когато човек има първото си дете. Първото си е първо. Дано да имаш още много. Как съчетаваш това да си баща и футболна звезда едновременно?
- Да, трудно е, но приятелката ми знае много добре, че не е лесно да се съжителства с професионален футболист. Тя се грижи много за мен, спазваме много строго часовете за почивка. В същото време човек се чувства толкова щастлив от първата рожба – наистина уникално изживяване... Учим се как да се грижим за него. Има още какво да учим, но нещата ни се получават перфектно засега. Мисля, че да съм баща е най-хубавото нещо, което ми се е случвало засега и успявам да го съчетавам добре с професионалния футбол. Но това е така, защото ми помага безкрайно много моята любима. Когато имаш бебе е малко трудно да спазваш режим, но благодарение на нея всичко е прекрасно. Чувстваме се безкрайно доволни и щастливи.

 

- Жорди, желая ти много късмет и до скоро!
- Благодаря!

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки