СТРАХОТНО: Българин спечели титла от US Open!

Адриан Андреев триумфира в турнира на двойки при юношите

СТРАХОТНО: Българин спечели титла от US Open!

Адриан Андреев подтигна най-големия успех в кариерата си. Българинът стана шампион на US Open, след като, заедно с партньора си Антон Матушевич (Великобритания) спечелиха титлата от турнира на двойки при юношите. На финала те победиха представителите на домакините Емилио Нава и Аксел Нефве с 6:4, 2:6, 10-8.

 
В първия сет един пробив бе достатъчен на българина и британеца, които направиха брейк за 2:1 и до края останаха солидни от посрещане – 6:4.
 
В края на втората част американците взеха два поредни гейма от посрещане и вкараха развръзката в решителен трети гейм – 2:6.
 
Шампионският тайбрек започна напрегнато, като след 4:4 точки последваха пет поредни пробива. Андреев и Матушевич прекъснаха серията за 8:6, а накрая сложиха край на частта и на мача с 10:8.
 
Точно преди 10 години с титлата от юношеския турнир в Ню Йорк, само че на единично, си тръгна и Григор Димитров. Успехът изведе хасковлията до лидерската позиция в юношеската ранглиста, след като няколко месеца по-рано той беше спечелил и Уимбълдън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки